Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ öğrencileri iş dünyası ile buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerin seçimlerini kolaylaştırmayı sağlayan ve geleceklerine yön vermelerine yardımcı olmayı amaçlayan programlar düzenlemeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:15
Kaynak: İHA
HKÜ öğrencileri iş dünyası ile buluştu

Öğrencilerin kariyer planlarına destek olmak ve istihdam olanağı sağlamak amacıyla HKÜ Hukuk Fakültesi tarafından organize edilen "Dünyanın En Büyük Konteyner Taşımacılığı Şirketinde İş İmkanları" konulu kariyer günlerinin konuğu, Mediterranean Shipping Company (MSC) Gemi Acenteliği Şirket Temsilcileri oldu. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda öğrenciler iş dünyasından isimlerle bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan HKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Kayıhan: “Bizim derslerde söylediğimiz şeyleri meslekten birileri söyleyince öğrencilerimiz üzerinde daha etkili oluyor. Öğrencilerimizi bu tür etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bizleri kırmayarak gelen MSC yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

“CO-OP İLE ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASINA UYUM SAĞLIYOR”

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak farklı bir yerde durmaya çalışıyoruz. İnovatif ve proaktif bir üniversite olarak rakiplerimizden bir adım daha önde olduğumuzu iddia ediyoruz. Bunu da gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelerle sağlamaya çalışıyoruz. Üniversiteli olmak derslere girip yüksek not alarak mezun olmak demek değildir. Ders dışı etkinliklerde en az dersler kadar önemli. Bununla birlikte Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak uyguladığımız modellerden bir tanesi de CO-OP modeli eğitim sistemi. Birçok bölümümüzde bunu uyguluyoruz. CO-OP modeli kapsamında öğrencilerimiz 7 dönem eğitim görüyor. Kalan son dönemde ise iş hayatına atılarak sektörde çalışmaya başlıyorlar. MSC yetkililerinden de rica ediyorum, bizim CO-OP partnerimiz olun. Sizlere hukuk fakültesi öğrencilerimizi gönderelim. Biz pratik yönü daha önde olan, sektörün sorunlarını bilen ve çözüm üreten öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından; MSC Hukuk Müşavirliğinden Av. Çağrı Üstünoğlu, MSC İnsan Kaynaklarından Erkin Gürcan ve MSC Gaziantep Şube Yöneticisi Ozan Gökduman tarafından öğrencilere, MSC’nin iş imkanları ve çalışma yöntemleri ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yapıldı.

Alanında uzman kişi ve kuruluşlardan isimleri öğrencilerle bir araya getiren etkinlik soru cevap şeklinde devam etti. Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.