Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ tercih fuarına katıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen "Üniversite Tercih Fuarları"na katılmaya devam ediyor. Bu çerçevede HKÜ “Gaziantep Üniversite Tercih Fuarı”na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:00
Kaynak: İHA
HKÜ tercih fuarına katıldı

Gaziantep Üniversite Tercih Fuarı; Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. Özel standı ve tanıtım materyalleri ile ziyaretçilerin dikkatlerini çeken HKÜ, memleketi olan Gaziantep’te gerçekleştirilen eğitim fuarında aday öğrencilerin ve rehber öğretmenlerin ilgi odağı olurken, fuara adeta ev sahipliği yaptı.

Üniversite tercih fuarına gelen adaylar, HKÜ akademisyenleri ile yüz yüze görüşerek; fakülteler, yüksekokullar, bölümler, kontenjanlar, burslar, indirimler, derece bursları, uluslararası değişim programları, yurtdışı eğitim olanakları, çift anadal, yandal, yatay/dikey geçiş gibi konularda detaylı bilgiler aldı.

“KENDİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN VE KENDİNİZİ TANIYIN”

Fuar kapsamında düzenlenen seminerde HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, öğrencilere ‘Proaktif ve İnovatif Üniversitenin Kodları’ konulu bir konuşma yaptı. Rektör Yılmaz konuşmasında; “çok değerli gençler; bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kendi karakterinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekiyor. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Devamlı birtakım klişe meslekler üzerinde duruluyor. Evet bunlar önemli ama gerçekten ‘bu bölümleri istiyor muyuz?’ diye düşünüp daha sonra tercih yapınız. Eğer bir meslek seçecekseniz, mesleğin kendisinden çok sizin o meslekle ne kadar uyuştuğunuz önemli. Benim en büyük tavsiyem önce istediğiniz mesleğinizi iyi seçin, ondan sonra üniversite tercihi yapın” dedi.

“BÖLGENİN İLK VAKIF ÜNİVERSİTESİ OLARAK BAŞARILI VE İDDİALIYIZ”

Proaktif ve İnovatif üniversitelerde eğitim görmenin önemine dikkat çeken Yılmaz; “3. nesil üniversiteler var, siz gençlerin bu üniversiteleri iyi takip etmesi gerekir. Bir üniversite çok köklü bir üniversite olabilir ama yeni nesil üniversite değilse, sizin istediğiniz eğitimi verme şansı olmayabilir. Artık yeni nesil üniversitelerde daha pro-aktif bir eğitim var. Pro-aktif eğitim ne demek; bir şey yapmaya karar verdiğinizde ona önceden aksiyon göstermek demektir.

Üniversitelerin 3 temel görevi var, bunları mutlaka incelemeniz lazım. Birincisi eğitim ve öğretimi çok iyi yapması ki, genellikle çok üniversite bunu çok iyi yapar ama diğer noktalara dikkat etmez. Önemli olan diğer maddeler ise bir üniversitenin, araştırmacı ve gelişimci bir nesli yetiştirmesinin gerekliliğidir. Ayrıca üniversitemiz çok iddialıdır. Bölgenin ilk vakıf üniversitesi ve İstanbul’daki birçok üniversiteden daha başarılıdır” diyerek öğrencilere önemli bilgiler verdi.

REKTÖR YILMAZ’A ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Seminerin ardından öğrenciler Rektör Tamer Yılmaz’ la hatıra fotoğrafı çektirdi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi standını gezen aday öğrenciler, Gaziantep Üniversite Tercih Fuarından ve seminerden oldukça memnun kaldıklarını belirtti.

Yeni düşüncelere ve evrensel görüşe açık olma, farklı insanları ve kültürleri tanıma, dünya üniversitelerinin işleyişini bizzat görme, yeni bir çevre ve arkadaş edinme hedefleriyle Hasan Kalyoncu Üniversitesini tercih etmek isteyen aday öğrencilerle buluşabilmek için HKÜ Tercih Fuarlarına katılmaya devam edecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.