Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’de sedef hastalığı farkındalık etkinliği

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2019 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 12:47
Kaynak: İHA
HKÜ’de sedef hastalığı farkındalık etkinliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneğinin (S.H.D.D.) birlikte düzenlediği “Sedef Hastalığı Farkındalık Etkinliği”, alanında uzman kişilerin sunumuyla gerçekleşti. Etkinlikte, sedef hastalığı her yönüyle ele alındı.

HKÜ Hukuk Amfide gerçekleştirilen sedef hastalığı farkındalık etkinliğine, sağlık alanında uzman kişiler, Türkiye Sedef Hastalıkları Derneği üyeleri, birçok akademisyen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını, Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım yaptı. Açılış konuşmasının ardından alanında uzman kişiler, sunumlarını gerçekleştirdi. Dört oturum şeklinde düzenlenen programda; sedef hastalığı ve Türkiye’de ki durum, sedef hastalığında güncel yaklaşımlar, sedef hastalarında yaşam kalitesi, sağlığın geliştirilmesi, hasta eğitimi, iletişimi ve beslenme konulu oturumlar akademisyenler tarafından katılımcılara anlatıldı.

SEDEF HASTALIĞINDA FİZİKSEL AKTİVİTE ÖNEMLİ

Katılımcıların dikkatle izlediği bilimsel içerikli programda, hastaların fiziksel aktivitesinin ve ruhsal durumunun önemi vurgulandı. Sedef hastası olan bireylerin, egzersizlerini düzenli yaparak yaşam kalitelerini daha iyi duruma getireceği belirtildi. Sedef hastalığının geliştirme rollerinin (yazılı ve görsel olarak eğitimler) iyi uygulandığında, hastalığın tedavisinin daha çok farkına varılacağı, konuşmacılar tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı. Sedef hastalığının tedavi sürecinin önemle anlatıldığı programda, hastalar stresten uzak durduklarında depresyon belirtilerinde de azalma olduğu söylendi.

Yapılan sunumların ardından, plaket takdimi yapıldı. Katılımcılara plaketlerini, HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar verdi. Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım, Kezban Bayramlar’a günün anısına özel, fotoğraf çerçevesi hediye etti. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.