Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’den akademik destek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Samsun’da üç ilkokulda uygulanan eğitimde ezber bozan “İş’te Oyun Projesine” akademik destek veriyor. Oyun temelli eğitimi amaçlayan “İşte Oyun Projesi” ile öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:38
Kaynak: İHA
HKÜ’den akademik destek

YÜZE YAKIN İLKOKUL ÖĞRETMENİNE EĞİTİM VERİLDİ

Eğitimde ezberci sistemin terk edilmesinin amaçlandığı projede, HKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemre Tatlı tarafından yüze yakın ilkokul öğretmenine, "Eğitim Sürecinde Oyun ve Materyal Destekli Atölye Çalışması" konulu eğitim verildi. Köprü, top dolaştırma, istop, bardak, labirent, molekül gibi oyunlarla eğitimin birleştirildiği projede yaklaşık yirmi oyun bulunuyor. Türkçe, matematik, fen ve sosyal içerikli oyunların eğitimin bir parçası olduğu proje ile öğrenciler hem severek öğreniyor hem de öğrendikleri oyunları okul dışında aileleri ve arkadaşlarıyla oynamayı sürdürüyor. Bu sayede öğrenme süreleri kısalıyor ve öğrendiklerinin daha kalıcı olması sağlanıyor.

TÜM İLDE UYGULANMASI HEDEFLENİYOR

Projenin uygulama, ölçme değerlendirme ve yaygınlaştırma çalışmalarıyla ilgili destek veren ve proje hakkında düşüncelerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Cemre Tatlı: "Proje okullarda öğretmenlerin özverili çalışmaları ile devam ediyor. Bizim sunduğumuz destekle bilimsel yaklaşımların kullanılması ve ölçme değerlendirme süreçlerinin kullanılması mümkün olacak. Böylece yapılan çalışmaların etkililiğini görme ve yaygınlaştırma fırsatı bulunacak" diye konuştu.

Samsun’da üç ilkokulda uygulanan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinden danışmanlık ve eğitim desteği alınan “İşte Oyun Projesinin”, ildeki tüm okullarda uygulanması hedefleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.