Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’den Denizli’de Önemli Seminer

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), sınav motivasyonu, sınav kaygıları, sınav stresi, doğru meslek ve kariyer seçimi gibi konularda seminerlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:55
Kaynak: İHA
HKÜ’den Denizli’de Önemli Seminer

HKÜ, Denizli’de; “Üniversiteye Hazırlanırken Stresle Nasıl Başa Çıkarım?” konusuyla önemli bir seminere imza attı. 

ÖĞRENCİLER STRESLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARINI ÖĞRENDİ

Denizli’de düzenlenen seminere çeşitli protokol üyeleri katılırken HKÜ’den; Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Dr. Songül Kalyoncu ve konuşmacı olarak HKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Yava katıldı.

HKÜ’nün, Denizli Severgazi İmam Hatip Okulunda düzenlediği seminere; Denizli Valiliği, Denizli İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri destek verirken, öğrenciler ve öğretmenlerde programa yoğun ilgi gösterdi.

HKÜ, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı; YKS - Temel Yeterlilik Testi; TYT”ye hazırlanan üniversite adayı öğrenciler için büyük önem arz eden bu seminerlere bir yenisini daha ekleyerek, “Üniversiteye Hazırlanırken Stresle Nasıl Başa Çıkarım?” konusuyla seminer verdi. HKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Yava tarafından anlatılan seminer öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ile takip edildi.

“OLUMSUZ VE NEGATİF KİŞİLERDEN UZAK DURUN, BAŞARIYA BİR ADIM DAHA YAKLAŞIN”

Öğrencilere stres ile ilgili önemli söylemlerde bulunan; Yava, şunları anlattı: “Çok değerli gençler; ‘zaman hızla geçiyor, kalan son zaman dilimini nasıl değerlendirmeliyim?’ sorusunu sıkça kendinize soruyorsunuzdur. En önemlisi kriter kendinizi çok iyi tanımak ile başlar. Burada rehberlik öğretmenleri size fayda sağlayacaktır. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte, hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Bununla beraber kendinizi tanıyorsanız, en iyi çalışma şeklini esasında yine kendiniz belirleyeceksiniz.

Elbette bu süreçte çok zor günler stresli durumlarla karşı karşıya kalacaksınız, önemli olan bu durumdan nasıl kurtulacağınızdır. Size çevrenizden; ‘şunları kesinlikle yapma, şunları yap’ gibi öğütlerli sıkça duyuyorsunuzdur. Siz bunları bir filtreden geçirerek ve kendi karakterinizle bütünleştirerek hangi konular veya olaylar sizi başarıdan uzaklaştıracaksa bundan uzak durun, hangi durumlar da sizi başarıya yaklaştıracaksa onları yapın ve uygulayın. Bu süreçte sizlere önemli bir tavsiyem daha olacak o da olumsuz ve negatif kişilerden uzak durun, başarıya bir adım daha yaklaşın. Bu kişiler başarıya ulaşmanıza zarar vereceği gibi sizleri ümitsizliğe de götürebilir. Pozitif ve başarılı kişilerle bir arada olmak ise sizleri başarıya götüren yolda daha da yardımcı olacaktır. Ayrıca sınavla beraber bu yolda ailelerinizin elbette ki görüşleri düşünceleri son derece önemlidir. Ancak sırf onlar istedi diye başarılı olamayacağınız ve hiç sevmeyeceğiniz bir meslek seçmeyin. Sınavda başarılı olsanız bile eğer sevmediğiniz bir meslek seçerseniz hep mutsuz olabilirsiniz. Unutmayın ki sınavda istediğiniz puanları alarak başarılı olduktan sonra seçeceğiniz meslek, sizi yıllarca etkileyecektir bu yüzden çok dikkatli bir seçim yapmanızı tavsiye ederim.”

Seminer sonrası, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne plaket taktim edilirken, Songül Kalyoncu ve Ayla Yava’ya çiçek takdim edildi. Program toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile de sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.