Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’den Dünya Böbrek günü paneli

Her yıl Mart ayının ikinci perşembesi olarak ilan edilen “Dünya Böbrek Günü” nedeniyle Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, Dünya Böbrek Günü Paneli düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2017 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:04
Kaynak: İHA
HKÜ’den Dünya Böbrek günü paneli

Genel sağlık alanında böbreklerin önemi konusunda farkındalık yaratmak, böbrek hastalıkları ile ilgili sağlık sorunlarının sıklığını ve etkilerini dünya çapında azaltmak amacıyla düzenlenen programda “Böbrek Sağlığı” konusu tüm yönleriyle ele alındı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda HKÜ Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Mehtap Buğdaycı, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde 2016-2017 yılında eğitim-öğretime başlayan ‘Diyaliz Programının’ tanıtımını yaptı.

ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU: BÖBREK HASTALIKLARI

Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ayla Yava: “Böbrek hastalıkları ile mücadele eden insanların oranı, hem hasta hem de hastasına bakan insanlar olarak giderek artmakta. Buna bağlı olarak çektikleri sıkıntılar da aynı oranda artış göstermektedir. Bu konuya dikkat çekmek isteyerek bu programı düzenleyen başta HKÜ Meslek Yüksekokulu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Dünya Böbrek Gününün ne zaman ve nasıl ortaya çıktığına değinen HKÜ Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli ise: “Biz üniversitemizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında diyaliz programını başlattık. Böbrek hastalıkları son yıllarda önemli bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Yapılan çalışmalarda gelişmiş ülkelerde daha da arttığı gözlemleniyor. Çoğu da gizli seyrediyor. Farkındalık yaratmak ve bu halk sorunu hakkında bilinçlendirmek için bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz panelimiz önümüzde ki yıllarda gelenekselleştirerek devam ettireceğiz” dedi.

BÖBREK HASTALIKLARI VE SAĞLIĞI TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI

Açılış konuşmalarının ardından HKÜ Diyaliz Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Atsü’nün moderatörlüğünde; Prof. Dr. Necmettin Atsü “Transplantasyon”, HKÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Olgun “Diyabetik Nefropati”, Nefrolog Doç. Dr. Funda M. Türkmen “Akut-Kronik Böbrek Yetmezliği ve Hipertansiyon”, Uzm. Aynur Ekren “Diyaliz”, ve HKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ünlü “Beslenme ve Böbrek hastalıkları” konusunda sunumlarını yaptılar.

Böbrek sağlığının tüm yönleriyle tartışıldığı programda konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.