Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’den Dünya Engelliler Günü Etkinliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), engelsiz üniversite olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda HKÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:53
Kaynak: İHA
HKÜ’den Dünya Engelliler Günü Etkinliği

“Herkes İçin Sürdürülebilir ve Erişilebilir Eğitim” amacıyla çeşitli etkinliklere imza atan “Herkes için sürdürülebilir ve erişilebilir eğitim” yaklaşımını engelli-engelsiz ayrımı yapmadan uygulamaya geçirmeyi hedefleyen; HKÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, HKÜ Engelsiz Üniversite Birimi, Özel Eğitim Kulübü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dünya Engelliler Gününe dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklere imza attı.

“EĞİTİM KURUMLARININ SORUMLULUĞU BULUNUYOR”

HKÜ Kampüsünde düzenlenen etkinlik, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmaları ile başladı. Her öğrencinin bireysel farklılıklarını dikkate alıp eşit ve erişilebilir bir eğitim ortamı yaratma hedefiyle programı hazırladıklarını dile getiren Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Betül Türkan: “Bireysel farklılıkların kabul görmesinde ve var olan sorunlar için çözüm önerileri geliştirilmesinde eğitim kurumlarının sorumluluğu bulunmaktadır. Bizlerde Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Kurumu ve engelsiz Hasan kalyoncu Üniversitesi olarak engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmeyi ve çözüm önerileri geliştirerek farkındalık oluşturmayı amaçladık” dedi.

“ÖZEL EĞİTİME GÖNÜL VERECEK KİŞİLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Özel Eğitim Bölümü Öğrencisi Görme Engelli Yakup Yüksekkaya ise “Özel Eğitim Kulübü olarak bu programı düzenlememizin en büyük amaçlarından bir tanesi, engelli bireylerimizle birlikte onların hayatlarında yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek bu konuda çalışmalar yapmaktır.

Özel eğitim çok zahmet gerektiren ama çok güzel bir bölümdür ve bu bölüme gerçekten gönül verecek kişilere ihtiyacımız var” diyerek günün önemine dikkat çekti.

Yoğun ilgi ile izlenen etkinlikte HKÜ Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin İşaret dili gösterisi yer aldı. Sırasıyla; Sekizinci Renk, İzmir Marşı ve Benim Adım Öğretmen şarkıları eşliğinde işaret dili gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından Özel Eğitim Bölümü Öğrencisi görme engelli Esmanur Taş, Dünya Engelliler Günü için birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Herkes için sürdürülebilir ve erişilebilir bir eğitim anlayışı ile farkındalık oluşturmak için düzenlenen programda, özel gereksinimli bireyleri tanıyarak sorunlarına çözüm önerileri geliştirildi. Katılımın yoğun olduğu gözlemlenen program, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Cep Sinemasında gösterime sunulan “Koro” filmi ile devam etti. Program sonunda ise tüm katılımcılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.