Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’lü Akademisyenlerden Azerbaycan’da eğitim temasları

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:54
Kaynak: İHA
HKÜ’lü Akademisyenlerden Azerbaycan’da eğitim temasları

Yurtiçi ve yurt dışında çeşitli seminerlere katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yeni seminerler ve işbirliği görüşmeleri için yurt dışına çıktı. Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye giderek seminerler veren ve iş birliği görüşmeleri yapan HKÜ Akademisyenleri, Azerbaycan’da önemli temaslarda bulundu. 

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye giden HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay ve HKÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev öğrencilere seminerler verdi.

Bakü’deki okullarda seminer programlarına katılan Prof. Dr. Yaşar Özbay; " Sosyal Etkileşim ve Pozitif Genç Gelişimi" isimli seminerde, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Özbay, öğrencilere; hayal kurmanın önemi, uzun vadeli hedeflerde karşılaşılabilecek engeller gibi konularda bilgiler verdi. HKÜ ile ilgili bilgiler ve Türkiye’de eğitim hakkında Azeri öğrencileri bilgilendiren Yrd. Doç. Dr. Ramin Aliyev, öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

Seminerlerin yanında çeşitli işbirliği görüşmeleri de yapan HKÜ Akademisyenleri, Azerbaycan Kaspi Koleji, Türkiye Diyanet Vakfı Bakü Türk Lisesi ve Bakü Türk Anadolu Lisesinde işbirliği görüşmeleri yaptı. Yapılan işbirliği görüşmelerinde öğretmen ve öğrenci eğitimi konusunda çeşitli işbirliği sözleri alındı.

Hazar Üniversitesinde düzenlenen IV. Uluslarası Psikoloji Kongresine de katılan HKÜ Akademisyenleri, önemli seminerlere imza attı. “Pozitif Aile Gelişimi ve Yılmazlık” konusunda konuşmalar yapan akademisyenler seminerlerle beraber atölye çalışmaları yaptı. Seminerlerde ve işbirliği görüşmelerinde yoğun ilgi ile karşılan HKÜ Akademisyenleri, katıldıkları görüşme ve seminerlerde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.