Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hububatçılardan yeni yol haritası

141 ülkeye toplam 1 milyar 267 milyon 353 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren hububatçılar yıl sonuna kadar bir önceki yıl gerçekleştirilen ihracat rakamlarını arttırmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 17:49
Kaynak: İHA
Hububatçılardan yeni yol haritası

GAİB Hizmet Binasında Mahsum Altunkaya Başkanlığında toplanan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu gündemle ilgili sorunları değerlendirerek izlenecek yol haritasını belirlediler.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Ağustos ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Mahsum Altunkaya Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem ile ilgili konuların değerlendirildiği toplantıda birliğe bağlı üyelerin 1 Ocak ile 22 Ağustos tarihleri arasında 141 ülkeye toplam 1 milyar 267 milyon 353 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiği vurgulandı. Bir önceyi yılın Ağustos verilerine göre ise 1 Ağustos 22 Ağustos tarihleri arasında %18'lik bir artışla 131 milyon dolarlık ihracat yapıldığı ifade edildi. Toplantıyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ihracatın arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirterek "Birliklerimize bağlı olarak faaliyet gösteren üyelerimizin 2016 yılının ilk yedi ayındaki ihracatı toplam 1 milyar 267 milyon 353 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Dönem bazında bakıldığında bir önceki yıla oranla bu rakamlarda %1.1'lik bir gerileme söz konusudur. Ancak Ağustos ayının ilk 22 günü baz alındığında ise bir önceki yılın aynı ayına oranla %18'lik bir artış söz konusudur. Elbette birliklerimiz ve üyelerimiz sektörel ihracatımızın arttırılması için el birliği içerisinde çalışmaları sürdürmeye devam etmektedir. Yıl sonuna kadar bir önceki yılın ihracat rakamlarını önemli oranda aşmayı planlıyoruz" dedi.

HUBUBATÇILARIN EN FAZLA İHRACATI ORTADOĞU ÜLKELERİNE

1 Ocak - 22 Ağustos 2016 döneminde Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 141 ülkeye ihracat yaptığına dikkat çeken Başkan Altunkaya ülke grupları bazında bakıldığında 854 milyon 127 bin dolarlık ihracatla Ortadoğu ülkelerinin ilk sırada yer aldığını bunu 220 milyon 695 bin dolarla Afrika ülkelerinin takip ettiğini, üçüncü sırada ise 17 milyon 967 bin dolarla Asya ülkelerinin yer aldığını sözlerine ekledi. Mahsum Altunkaya Başkanlığında GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcıları Celal Kadooğlu ve Mesut Acar'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Şahin Batallı, Ahmet Tiryakioğlu, Ali Çoban, Selami Memiş, Murat Unat, Seyit Akan, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş ile GAİB Şube Müdürü Bülent Kayalı katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.