Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçişlerinden talimat herkese ceza kesilecek!

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, son dönemlerde İçişleri Bakanlığının trafik cezalarıyla vatandaşı soyup soğana çevirdiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:05
Kaynak: İHA
İçişlerinden talimat herkese ceza kesilecek!

CHP’li Yılmazkaya, “Vatandaşın can ve mal güvenliğinin kalmadığı, işsizliğin her geçen gün artığı, ekonominin gün geçtikçe kötüye gittiği Ülkemizde, önü alınamayan hırsızlık vakalarının ulaştığı boyut, her yıl ürkütücü bir şekilde artmaktadır. Türkiye’de saatte 11 ev ve 6 işyeri soyuluyor, günlük rakam 400’ü aşıyor! Hırsızlıklara yönelik çalışmaları yoğunlaştırmayan İçişleri Bakanlığı vatandaşa daha fazla trafik ceza keserek hazinenin kasasını doldurmanın peşinde” dedi.

Yılmazkaya, Türkiye’de vatandaş sıfır araç alırken dünyanın en yüksek vergisini ödüyor (neredeyse araç bedelinin üç katı vergi), benzin alırken dünyanın en pahalı benzinini almak zorunda kalıyor, geçmediği köprüye, otoyola para ödüyor, buda yetmiyormuş gibi İktidar tarafından şimdide vatandaşımızı trafik cezalarıyla mağdur edilmektedir.”

Ülkedeki ekonomik kriz üzerine kendine vazife çıkaran İçişleri Bakanının vatandaşa kesilen trafik cezaları konusunda emniyet birimlerinin daha fazla trafik cezası kesmesi için uyarıda bulunduğunu belirten Yılmazkaya, bakanlığın trafik cezalarını gelir kapısı gibi gördüğünü ifade etti.

Yeni dönemde AKP İktidarı tarafından trafik cezalarında % 120 oranında artışların sağlanması için meclise kanun teklifi sunulduğunu hatırlatan Yılmazkaya, “vatandaşı soymaya yönelik bu düzenleme ile İçişleri Bakanı saraya ve maliye-hazine bakanı damada yaranmaya mı çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Yılmazkaya, son dönemlerde vatandaşa kesilen trafik cezalarındaki büyük artışa ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bütçe açığını trafik cezalarıyla kapatmayı planlayan AKP İktidarı İçişleri Bakanlığı aracılıyla gelene geçene ceza kesmeyi bırakın hatta arabasını kullanmayan vatandaşa da ceza kesmeye başladı.

Nasıl köprüden geçmeyende köprünün parasını ödemek zorundaysa bu uygulamayı trafik cezalarında hayata geçiren AKP iktidarı, dünya literatürüne yeni bir gelir yöntemi ekledi.

İçişleri Bakanlığı trafik polislerinin dışında diğer bütün polislere makbuz dağıtarak hepsinin artık ceza kesmesini istiyor.

Vatandaştan toplanan vergiler gereksiz yerlere harcanınca, yandaşlara ihaleler yüksek maliyetlerde verilince hazinenin kasasında para kalmadı.

AKP iktidarı da boşalan hazinenin kasasını doldurmak için yeni yöntem olarak trafik cezalarını artırmanın yolunu buldu.

Cumhurbaşkanın damadıyla arayı bulmak isteyen İçişleri Bakanı hazineye yeni kaynak olarak emniyet birimlerine vatandaşa bol bol ceza kesin talimatı ve yanında makbuz yolladı. Jandarma ve emniyet birimlerini harekete geçiren içişleri kota uygulaması getirdi.

Kendini Maliye Bakanı zanneden İçişleri Bakanını uyarıyorum.

Polis ve jandarmayı maliye personeli gibi para toplaması için cezalara ağırlık vermesi yönünde talimat veren Bakan Soylu, “Türk Milleti adına o makamda görev yaptığını unutmasın.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.