Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İcra uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Gaziantep’te basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 20:38
Kaynak: İHA
İcra uyarısı

Bağlı, yaptığı açıklamada, 31 Mayıs’a kadar taksit ödemelerinin yapılması gerektiğini vurgulayarak, taksitini ödemeyen mükellefe icra işlemi yapmak zorunda kalacaklarını açıkladı.

SGK Gaziantep Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısına SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, SGK Daire Başkanı Mürsel Baki ve Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin katıldı.

Toplantıda konuşan Mehmet Selim Bağlı, 81 ilin dolaşıldığını ifade etti. Bağlı konuşmasının devamında, son yapılandırma tarihinin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, ‘‘Şuan görüşülmekte olan yeniden yapılandırmayı içeren tasarının içerisinde daha önce yapılandırmaya müracaat etmeyenlerle bu kanun yürürlüğe girdikten sonra borcunu ödeyemeyenleri kapsıyor. Dolayısıyla bizim daha önce yapılandırmaya müracaat edip de taksitini ödeyemeyenler, nasılsa yeni kanun görüşülüyor demesinler. 31 Mayıs'a kadar ilk taksit ödenmediği takdirde yapılandırma otomatik olarak bozulacak, onlar hakkında icra işlemi yapmak zorunda kalacağız. Biz sigortalılarımızla itilafa düşmek istemiyoruz. Lütfen primlerimizi yatıralım" şeklinde konuştu.

‘‘YAPILANDIRMA DA BEKLEDİĞİMİZİN ÜZERİNDEYİZ’’

SGK Başkanı Bağlı Yeniden Yapılandırma Kanunu 67,7 milyarlık borç stokunu kapsadığını, Bunun yaklaşık 43 milyar liralık kısmı için yeniden yapılandırma müracaatı olduğunu, ilk taksit olarak 3 milyarlık tahsilat da yapıldığını belirterek, “Şimdi bu 43 milyarlık taksitlendirme yapanların ilk taksitleri mart ayına kadardı. 31 Mayıs'a kadar uzattık ve onlara 'gelin işleminizi yapın' diyoruz. Şu an TBMM'de görüşülen yasa için 67 milyar liralık borcun 43 milyarını çıkardığımızda kalan kısmı kapsıyor, onlara son 1 hak tanınmak isteniyor. Genel olarak beklediğimizin üzerinde bir tahsilat gerçekleştiğini belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

“İŞ KAZALARI TÜRKİYE GÜNDEMİNDE OLMAYACAK’’

Bağlı konuşmasının devamında iş kazalarının Türkiye gündeminde olmaması için çalıştıklarını belirterek , “Hedefimiz özellikle sıfır iş kazasıdır. Özellikle inşaat sektörünün üzerinde çalışacağız. İş ve işçi sağlığı önemlidir. bu konuda harcanacak paraların aslında birer maliyet değildir. Bunların aslında doğabilecek çok daha büyük masrafların ve can kayıpların önüne geçen yatırımlardır. Bu konunun daha iyi anlatılabilmesi ve farkındalık oluşturulması için yerel basının önemlidir. Yerel basını, halkı bilinçlendirme konusunda önemli bir iş partneri olarak görüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.