Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat haftası etkinlikleri GAİB'te başladı

Türkiye İhracat Haftası Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde bir dizi seminerle kutlanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 11:02
Kaynak: İHA
İhracat haftası etkinlikleri GAİB'te başladı

Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi için ihracatın önemli rol oynadığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Gaziantep'te ihracat kültürünün geliştiğini ve dünya da yaşanan bir çok olumsuzluklar ve küresel krize rağmen bölge ihracatının giderek arttığını ifade etti.

Türkiye İhracat Haftası etkinlikleri kapsamında Ekonomi Bakanlığı, TİM ve GAİB işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerlerde ihracatçıya sağlanan devlet destekleri ve teşvikler ile Türkiye Ticaret Merkezleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu yıl ilki kutlanan ve geleneksel olarak her yıl kutlanacak olan ihracat haftasının ihracatçıların birçok konuda bilgilendirileceğini açıklayan GÜİB Koordinatör Başkan Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi için ihracatın arttırılması yönündeki bütün çalışmaları desteklediklerini ifade etti. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı İsmail Bozdemir İhracata Yönelik Devlet Destekler konusunu, TİM A.Ş uzmanı Mert Yavuz Türk Ticaret Merkezleri Türk Eximbank –Gaziantep Şubesi Md. Yrd. Murat Daşkıran Eximbank İhracatın Finansmanı Eski Gümrük Başmüfettişi Yücel Karadiş ise Yetkilendirilmiş Yükümlülük Statüsü konularında katılımcıları aydınlattı. Seminerlere GAİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katılarak konuşmacıları ilgiyle takip ettiler.

İHRACATIN ARTIŞI ÜLKE KALKINMASINI HIZLANDIRIR

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ihracatçıların gerek uygulamalar gerekse mevzuat alanında ki değişiklikler ve yenilikleri de yakından takip edebilmeleri için GAİB'İn üyelerini sürekli bilgilendirdiğini, ihracatçıların ihtiyaç duydukları yetişmiş ara eleman konusunda da önemli adımlar atıldığını, çalışanların bilinçlendirilmesi ve gündemi yakından takip edebilmeleri için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Türkiye İhracat Haftasının farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz gerek UR-GE gerekse diğer devlet desteklerinin ülkenin tanıtımı yanında yeni pazarlar bulunmasında önemli roller oynadığını GAİB bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinden bir çok kafilenin dünyanın bir çok ülkesinde çalışmalar yürüterek mevcut pazarların korunması ve geliştirilmesi, yeni pazarların bulunması ve gelişen teknolojiyle ihracatın kolaylaştırılması yönünde yoğun çalışmalar yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.