Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHRACAT RAKAMLARI YÜZ GÜLDÜRDÜ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan bu verilere göre Gaziantep, en yüksek Ocak ayı ihracatıyla yeni bir rekora da imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2020 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:39
Kaynak: İHA
İHRACAT RAKAMLARI YÜZ GÜLDÜRDÜ

Gaziantep’in en fazla ihracat yapan 6’ıncı kent olma başarısını sürdürdüğünü belirten Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım önemli bir ayrıntıya dikkat çekerek, “En fazla ihracat yapan 6’ıncı kentiz fakat bizim önümüzdeki 5 ile baktığımızda dış ticaret dengesi olarak çok ileride olduğumuzu görüyoruz.” dedi.

YILDIRIM: 2019 YILINDA 2,3 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET FAZLASI VERDİK

Gaziantep’in dış ticaret dengesinde tüm Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, Gaziantep olarak 2019 yılında 2,3 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiklerini söyleyerek açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“İhracatımızın ithalatı karşılama oranı % 147,5… 2019 yılında en fazla ihracat yapan 5 şehre, yani Gaziantep’in önündeki illere baktığımızda İstanbul, Kocaeli ve Ankara dış ticaret açığı verirken, İzmir ve Bursa’da ihracatın ithalatı karşılama oranı Gaziantep’in gerisinde… Bu yönüyle Gaziantep tüm Türkiye’ye model olacak, örnek olacak bir kent... Bu anlamda yönelmemiz, gelişmemiz gereken en önemli nokta ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretebilmek, ihracatta kilogram fiyatımızı yükseltmek. Bunu yapmak zorundayız. Daha güçlü bir Türkiye için başarmak zorundayız. Dünyada, hele hele bulunduğumuz coğrafyada var olabilmenin temeli ekonomik güçten, üretim ve ihracat kabiliyetinden geçiyor. Maalesef ülkemizin çevresi yıllardır ateş çemberi. Bu ortamda en güçlü silahlarımızdan biri de ekonomi. Biz Gazianteplilerin tek ideali ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinde görmek. Bu uğurda da canla başla çalışmaya, tüm kurumlarımızla, iş insanlarımızla bir bütün halinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu idealin gerçekleşmesi yolunda çok önemli katkılar sağlayan ve Gazi şehrimizi örnek bir şehir kılan tüm ihracatçılarımızı canıgönülden tebrik ediyorum.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.