Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İhracatta önemli yol kat edildi"

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye'nin önemli bir gelişim ve dönüşüm süreci geçirdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:39
Kaynak: İHA
"İhracatta önemli yol kat edildi"

Çıkmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde hiç şüphesiz ihracatçıların büyük emeği olduğunu, bundan sonraki süreçte ise herkesin elini daha çok taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin son 20 yılda ihracatta önemli yol kat ettiğini vurgulayan Çıkmaz, şöyle devam etti:

"Bugüne büyük zorlukları aşarak gelmeyi başardık ancak bundan sonraki süreç daha da zor geçecek. Zirveye çıkmak önemli ama zirvede kalmak daha da önemlidir. Bizim için süreklilik çok önemlidir, bir ileri bir geri giderseniz başarıdan söz edemezsiniz. Üretimimizde sorun yok, ihracatçımız dünyayı turluyor, Türk ürünlerine güven üst seviyede, şimdi üzerinde durmamız gereken asıl mesele bilgi teknolojilerine, yenilikçi ürünlere daha fazla kafa yormamızdır. Bilgi çağındayız ve bu çağın gerekliliği teknoloji üretmek ve satmaktır. Bunu da üniversitelerimizle el ele yapacağız. Ülkemizde sanayici ile entegre çok güzel işler yapan üniversitelerimiz var ancak bu sayının artırılması gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretinde dile getirerek bizlere verdiği müjdede 'Gaziantep'e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı?' sözü bir kez daha şehrimizde teknik eğitim veren üniversiteyi gündemimize taşımaya vesile oldu."

Ülkenin değişim ve dönüşümünde bilgi teknolojilerinin önemli rol alacağını ifade eden Çıkmaz, "Bu değişim ve dönüşümde teknik eğitim veren üniversiteler önemli görevler alacaktır" dedi.

Teknik eğitim veren üniversiteyle sanayi, üniversite işbirliğinin daha etkili olacağını vurgulayan Çıkmaz, el ele vererek teknik eğitim veren bir üniversiteyi Gaziantep'e kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.