Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracattaki artış sürecek

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'nin bütün engellemelere rağmen ihracatını artırdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2017 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:14
Kaynak: İHA
İhracattaki artış sürecek

Koçer, ocak ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, not indirimlerine ve engellemelere inat ihracatta önemli bir artış yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin büyümesini ihracatla gerçekleştirmesini istediklerini ifade eden Koçer, ocak ayında gelen verilerin bu isteklerini karşıladığını vurguladı. İhracattaki artışın yıl geneline yayılmasını ümit eden Koçer, "Yeni yılın ilk ayında elde edilen bu başarının kalıcı olması için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam etmeliyiz. El ele, kol kola verip birlik olmalıyız, biz bir ve diri olduğumuz sürece engelleri daha kolay aşarız" dedi.

Gaziantep'in ocak ayı ihracat verilerine de değinen Koçer, Gaziantep'in her zaman ülke ihracatına katkı sağlayan, ülkenin kalkınmasında etkili olan bir olduğunu vurguladı. Şehrin ocak ayında da ihracatını artıran illerin başında geldiğini söyleyen Koçer, ihracatın geçen senenin aynı ayına göre yüzde 15,8 artarak 493 milyon 943 bin olduğunu ifade etti. Bu başarıda emeği olan ihracatçıları tebrik eden Koçer, "Her zaman yenilerin ve yeniliklerin şehri olan Gaziantep, yeni yılda da yeni bir başarıya imza attı. Bu başarı organize sanayi bölgesinde makine başında çalışan işçimizin, bu başarı ülke ülke gezen iş adamlarımızın, bu başarı şehrimizindir" diye konuştu.

Geçen senenin bazı aylarda 5'nci, bazı aylarında da 6'ncı en fazla ihracat yapan il olan Gaziantep'in geçen seneyi 5'nci olarak bitirdiğini anımsatan Koçer, Gaziantep'in ocak ayında gerçekleştirdiği ihracatla 5'ncilik unvanını koruduğunu dile getirdi.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ TAVRI

S&P'un Türkiye'nin görünümünü negatife çevirdiğini, Fitch'in ise kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdiğini hatırlatan Koçer, şunları kaydetti;

"Türkiye bütün engellemelere rağmen ihracatını artırdı, artırmaya da devam edecek. Ülke ihracatının artırılması için iş dünyamız, kredi derecelendirme kuruluşlarına üreterek, yatırım yaparak, istihdamı artırarak ve ihracat yaparak gerekli cevabı veriyor. Ocak ayına güzel bir giriş yaptık, şubat ve diğer aylarda da bu artışı devam ettirerek yolumuza devam edeceğiz. Herkes işini yapacak, olumsuzluklara takılmadan üretmeye ve ihracata devam edeceğiz. Biz üretip, satacağız ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacağız. Bunun için emek veren, ter döken ve kafa yoran iş dünyamızı canı gönülden kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.