Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracattaki düşüş telafi edilecek

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türkiye'nin ihracatta yeni ihracat başarıları yazacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:17
Kaynak: İHA
İhracattaki düşüş telafi edilecek

Şubat ayı ihracatını değerlendiren Özyurt, ocak ayında başlayan artışın şubat ayında yüzde 2 düşmesinin morallerini bozmadığını söyledi. İhracattaki artışın yıl geneline yayılacağını ve bu düşüşün de bu şekilde telafi edileceğini ifade eden Özyurt, "Ülkenin ihracat liginde üst sıralara yükselmesi için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleye destek veren, katkı sunan iş adamları yılmadan, yorulmadan çalışıyor" dedi.

İhracatın artması için yurt dışında gerçekleştirilen önemli organizasyonları ve fuarları kaçırmadıklarını anlatan Özyurt, bu etkinliklerin ihracatın artırılmasına katkı sunduğunu kaydetti. Araştıran ve pazarların taleplerini iyi analiz eden iş adamlarının ihracatın artırılmasında büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Özyurt, şöyle devam etti:

"Her şeyde olduğu gibi ihracatta da araştırma çok önemlidir. Hangi ülkenin hangi ürüne ihtiyacı olduğunu tespit edebilmek için araştırmak lazım. Araştırmadan, sorgulamadan ürün satmak neredeyse imkansızdır. Bunun için ihracatçının sürekli pazar analizi yapması gerekiyor. Bunun olmaması halinde şimdi övündüğümüz ihracatımız düşüşe geçecektir. Bunu da hiç kimse istemez."

Gaziantep'in iki aylık ihracat verilerinin fedakarlık ve özverinin karşılığı olduğunu belirten Özyurt, kentin ihracat sıralamasında 5'ncilik unvanını koruduğunu hatırlatarak, bu başarının mimarı iş dünyasına teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.