Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İklim eylem haftası etkinliklerine devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:44
Kaynak: İHA
İklim eylem haftası etkinliklerine devam ediyor

Türkiye’nin 20 ilinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri 16-27 Ekim 2017 tarihleri arasında, İklim Eylem Haftası dolayısıyla iklim değişikliğini tartışmak ve konuya ilişkin farkındalığı arttırmak üzere ülke genelinde etkinlikler düzenliyor. 20 yılı aşkın süredir Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerine devam eden ve Türkiye’de kurulan ilk Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olan Gaziantep AB Bilgi Merkezi “İklim Eylem Haftası” boyunca birçok etkinliğe imza attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina’da 16 Ekim’de lise öğrencilerinin katılımıyla başlayan rüzgar türbini atölyesi, 17 Ekim’de de devam etti. GTO Başkanı Hıdıroğlu, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı, Elçi Müsteşar Vinals ile birlikte "Barış"a vurgu yapmak ve İklim değişikliğini tetikleyen unsurlardan biri olan zeytin bahçelerinin yok olmasına dikkat çekmek amacıyla Ekolojik Bina bahçesine zeytin ağacı dikimi yaptı. Ağaç dikimi sırasında söz alan AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin dikilen bu ağacın Türkiye AB ilişkilerini kökleştirmesi temennisinde bulundu. Heyet, ağaç dikiminin ardından Gaziantep AB Bilgi Merkezi tarafından iklim haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen Rüzgar Türbini atölye çalışmasına katılan lise öğrencileri ile bir araya geldi.

Gaziantep AB Bilgi Merkezi İklim eylem haftası etkinlikleri, 24 Ekim Salı günü Türkiye’de ilk ve tek Pasif Ev olma özelliği taşıyan Ekolojik Bina’da gerçekleştirilen “Avrupa Birliği Yolunda Türkiye’de Ve Gaziantep’te İklim Değişikliği İle Mücadele Semineri” ile devam etti. GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Çevre ve İklim Değişikliği Sektör Yöneticisi Alper Acar ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken’in açılış konuşmalarını yaptığı etkinlik; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Tasarım Şube Müdürü Seda Güleç, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Ortaç Onmuş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Çevre ve İklim Değişikliği Sektör Yöneticisi Alper Acar ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürü Mustafa Yılmaz’ın sunumlarıyla devam etti. Ekolojik Bina’da gerçekleştirilen etkinliğe çeşitli kurum ve sektör temsilcilerinden 70 kişi katıldı.

Açılış konuşmasında söz alan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Sanayi Devrimi ile birlikte ileri teknoloji, hızlı üretim ve büyük şehirleşme dengeleri tabiatın dengesini bozdu. İnsanlar tabiattaki dengeyi bozunca tabiat da bize doğal afetler, felaketler ile tepki vermeye başladı. İklim değişikliği de bu felaketlerin başında geliyor. Bu noktada yerel ve bireysel eylemler, iklim değişikliğini olumlu veya olumsuz yönde etkileyen davranışlardır. O nedenle kampanyanın ana mesajı "Herkes bir fark yaratabilir" diye belirlendi. Herkes bireysel olarak elinden geleni yapmalıdır. Sorunun değil çözümün parçası olalım” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.