Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMO’dan duayen inşaat mühendislerine Plaket ve Onur Belgesi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube tarafından düzenlenen törenle, meslekte 25, 40 ve 50 yılını dolduran inşaat mühendislerine "Plaket ve Onur Belgesi" verildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:07
Kaynak: İHA
İMO’dan duayen inşaat mühendislerine Plaket ve Onur Belgesi

İMO Gaziantep Şubesinin hizmet binasında düzenlenen Plaket ve Onur Belgesi törenine inşaat mühendisleri büyük ilgi gösterdi. Törende İMO Şube Yöneticileri ve geçmiş dönem yöneticileri meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket ve onur belgesi verdi.

İNSANA DAİR HERŞEY MESLEĞİMİZLE İLGİLİDİR

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, törenin açılışında yaptığı konuşmada, meslek büyüklerine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ettikten sonra Oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Güçyetmez, “19 Aralık 1954’te kurulan odamız Türkiye’de inşaat mühendisliği mesleğinin kurumsallaşmasında en önemli kilometre taşı olmuştur.  İnsan odaklı meslek odasıyız. İnsan hayatına dokunan, bilimi ve teknolojiyi insanların faydasına sunan bir mesleğimiz var. İnsana dair ne varsa mesleğimizle ilgilidir. Böyle bir mesleğin mensupları olmaktan gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

YAPI GÜVENLİĞİ CAN VE MAL GÜVENLİĞİ DEMEKTİR

“İnşaat mühendislerinin inşaat sürecinin figüranları değil öncüleridir” diyen Başkan Güçyetmez, şunları söyledi:

“İnşaat mühendisliği güvenli ve sürdürülebilir yapılaşma açısından önemi ve gerekliliği tartışılmaz bir meslektir. Yapı üretiminin doğru bir şekilde planlanması, gerçekleştirilmesi ve denetlenmesi açısından inşaat mühendisliği hayati bir rol oynamaktadır. Çünkü yapı güvenliği insanların can ve mal güvenliği demektir. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi olarak bir taraftan mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet ederken, diğer taraftan da bilgi, birikim ve tecrübelerimizi şehrimizin yararına kullanmaya devam edeceğiz.

MESLEK BÜYÜKLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Meslek yaşamında 25. 40. Ve 50. yılını geride bırakarak meslek etiği içerisinde bizlere ve genç meslektaşlarımıza her zaman örnek olan, bu zorlu mesleği layıkıyla yerine getirmeye çalışan, yaşadığı şehir ve ülkesi için üreten, mesleğimize katkı koyan siz değerli meslek büyüklerimizle aynı mesleğe sahip olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Sizlere ve kıymetli ailelerinize teşekkürlerimi sunuyor mesleki yaşamlarınızda nice sağlıklı ve başarılı yıllar diliyorum.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.