Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNÖNÜ CADDESİNE ALTERNATİF 40 METRELİK YOLDA SONA GELİNDİ

Şahinbey Belediyesi eski garajlardaki evleri yıkarak İnönü Caddesi'ne alternatif olarak yapılacak olan yol çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:41
Kaynak: İHA
İNÖNÜ CADDESİNE ALTERNATİF 40 METRELİK YOLDA SONA GELİNDİ

Eski garajlardaki esnaflar için Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'ni yaparak yaşanılabilir, geniş ve ferah iş yerleri sunan Şahinbey Belediyesi, eski köhne iş yerlerini yıkarak, İnönü Caddesine alternatif olarak yapılan yolun çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Gerçekleştirilen yıkım çalışmaları sonrasında yapılacak yolun bir ucu Hoşgör Meydanından başlayarak eski müftülüğün olduğu yere kadar yani Özdemirbey Caddesiyle birleşecek.. Yapılacak çalışma sonrasında şehir içerisinde ki trafiğin yükü hafifletilmiş olacak. Yapılan çalışmalar sırasında çıkan yer altı mağaraları da özenle yapılan çalışmalar sonrasında doldurularak riskler ortadan kaldırılıyor.

40 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL YAPIYORUZ

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Eski garajlar bölgesinde 40 metre genişliğinde yol çalışması yapıyoruz. Hoşgör Meydanından başlayarak eski müftülüğün olduğu yere kadar yani Özdemirbey Caddesiyle birleşecek. Burada bildiğiniz gibi daha önceden tamirciler vardı. Onlara Şahinbey Sanayi Sitesi'ni yaparak, daha modern iş yerlerine sahip olmalarını sağladık. Burada da ciddi bir kentsel dönüşüm çalışması ve yol açma çalışması yapıyoruz. Buradaki binaların yüzde 97'si yıkıldı ve yüzde üçlük bir kısmı kaldı. Şimdi ise yolu koduna getirme, genişletme, kırma ve dolgu çalışmalarına devam ediyoruz. Bu çalışmalar sırasında yer altı mağarası çıktı. Şimdi onun dolgusu yapılıyor. İnşallah çok yakın bir zamanda bu yolumuzu açarak, İnönü caddesinin ve Doğumevi kavşağının trafik yükü ciddi bir şekilde rahatlamış olacağız" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.