Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaat sektöründe fuar heyecanı

Türk yapı sektörü 03-06 Ekim 2019 tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nda Ortadoğu ile buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2019 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:17
Kaynak: İHA
İnşaat sektöründe fuar heyecanı

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Akort Fuarcılık işbirliği ile gerçekleşecek olan BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye'nin dört bir tarafından ve Ortadoğu'dan gelecek sektör temsilcilerini ağırlayacak.

"BU FUAR GAZİANTEP'İN BAŞARISIDIR"

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Türkiye'nin bir çok ilinde yapı sektörüne yönelik düzenlenen fuarların ekonomik durgunluktan dolayı iptal edilirken, Gaziantep fuarının ikinci kez açılacak olmasını, "Gaziantep'in başarısı" olarak nitelendirdi. İMO Şube Başkanı Çeliktürk, "İnşaat sektörü ekonominin en önemli lokomotiflerinden birisi. Onlarca sektörü etkiliyor. Ancak, sektörümüz durgun bir dönemden geçiyor. Böyle bir dönemde bir çok ildeki fuarlar iptal edildi. Bu koşullar altında düzenlediğimiz fuar çok önemli. Bu fuarı yaşatmaya çalışıyoruz. Katılan tüm firmalara özellikle teşekkür etmek istiyorum. Gaziantep de bu fuara sahip çıkmalı" dedi.

"SAVAŞ SONRASINA HAZIRLANMALIYIZ"

Başkan Çeliktürk, iç piyasalarda ekonomik durgunluğun yaşandığı bir dönemde firmaların dış pazarlara yönelmesini istediklerini belirterek, "Suriye'de yaşanan iç savaşın sonuna gelindi. Maalesef komşumuz olan Suriye bu savaşta ağır yara aldı. Savaş sonrası Suriye'nin yeniden imarı gündeme gelecek. Gaziantep olarak Suriye'nin imarında aktif rol almalıyız. Firmalarımız, savaş sonrası Suriye pazarına hazırlanmalıdır. İç piyasalarda daralma yaşandığında dış pazarlara açılmak güzel bir alternatif olabilir. Bu alternatifin dikkate alınmasını istiyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

"GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ"

İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğuna da dikkat çeken Başkan Gökhan Çeliktürk, şöyle devam etti: "Sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Sektörümüzle ilgili alınan ruhsat ve konut satış rakamları da bu durumu gözler önüne seriyor. Ancak, sıkıntılar ilelebet sürmez. Hep böyle gitmeyecektir. Gelecekten umutluyuz. Bu ülke için çalışmaya, vatandaşlarımız için sağlıklı konutlar üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Fuarlar ve diğer etkinliklerimizle, sektörümüzü canlı tutup, dünya yapı sektörünün dikkatlerini buraya çekmek için çalışmaya devam edeceğiz."

AKADEMİK BİR FUAR OLACAK

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılacak olan BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nda sergi ve seminer gibi akademik etkinlikler de düzenlenecek. Bu kapsamda düzenlenecek olan Deprem Sergisi fuar boyunca açık kalacak. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy, 3 Ekim Perşembe günü saat 17.00'de "Onarım ve Güçlendirme", konusunda seminer verecek. Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanifi Çanakçı ise, 4 Ekim Cuma günü saat 17.00'de "Kazıklı Temel Uygulama ve Yapım Şekilleri" konusunu anlatacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Arayıcı da 5 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'de, "Enerji Tüketimi ve Örnek Uygulamalar" konulu bir seminer verecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.