Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşallah yılı rekor ihracatla kapatacağız

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:27
Kaynak: İHA
İnşallah yılı rekor ihracatla kapatacağız

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, pandeminin etkilerine rağmen Gaziantep’in ihracattaki başarısını sürdürdüğünü belirterek, kasım ayında Gaziantep’ten geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında artışla 710 milyon 130 bin dolar ihracat yapıldığını söyledi.

Bu başarının büyük bir emek ve alın terinin ürünü olduğunu dile getiren Ünverdi, “Küresel ekonomi ve uluslararası pazarda yaşanan tüm zorluklara rağmen şehrimiz ihracatının aratmasını sağlayan sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı, çalışanlarımızı ve katkısı olan herkesi yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep’in aylık ve dönemsel ihracat rakamlarını değerlendiren Adnan Ünverdi, şunları kaydetti: “Şehrimizin kasım ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında artışla 710 milyon 130 bin dolar oldu. Geçtiğimiz yılın kasım ayında şehrimizden 657 milyon 96 bin dolar ihracat gerçekleştirmiştik. Bu veriler ışığında şehrimiz kasım ayında da en fazla ihracat yapan iller arasında 5. sıradaki yerini korudu” diye konuştu.

Ocak-Kasım döneminde ise en fazla ihracat yapan 10 il arasında Gaziantep’in ihracatını artıran tek il olma konumunu sürdürdüğüne dikkati çeken Ünverdi, “Ocak-Kasım döneminde Gaziantep'in ihracatı yüzde 2,9 artışla 7 milyar 51 milyon 247 bin dolara ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde şehrimizden 6 milyar 853 milyon 200 bin dolar ihracat yapmıştık” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in ihracatta ilk 11 aylık performansı ile yılın son ayına da moralle başladığını dile getiren Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı: “Maalesef 2020 yılına iyi başlasak da pandemi ile birlikte uluslararası ticaret büyük oranda sekteye uğradı. Ancak şehrimizden, sanayicilerimizin azmi, sektörel gücümüz ve ihracattaki başarımızla ilk 11 ayda 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi. Son dönemde salgın tüm dünyada yeniden tırmanışa geçmiş olsa da olağanüstü bir durum olmazsa yıl sonunda geçtiğimiz yıl 7.5 milyar dolar olan ihracatımızın da üstüne çıkarak 2020’yi rekor ihracatla tamamlayacağız. Bu vesileyle salgınla mücadelede tüm vatandaşlarımızı, hemşehrilerimi kurallara uymaları noktasında hassas olmaya özellikle davet ediyorum. Covid-19 hasta sayısında maalesef artış devam ediyor. Şehrimiz de artışın en fazla olduğu iller arasında yer alıyor. Lütfen her türlü tedbiri titizlikle alalım, maske, mesafe ve hijyen önceliğimiz olsun.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.