Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İş dünyası bankalara mahkûm olmayacak"

Quick Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Türkiye'de ilk kez uygulanan "Kefalet Sigortası" ile ihalelere katılacak olan iş dünyasının önemli bir sorununun çözüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:15
Kaynak: İHA
"İş dünyası bankalara mahkûm olmayacak"

Mahmut Erdemoğlu'nun sahibi olduğu Maher Holding bünyesindeki Quick Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Yaşar, banka teminat mektubu yerine kullanılabilecek olan Quick Kefalet Sigortasının ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, "İş dünyası artık teminat mektubu için sadece bankalara mahkûm olmayacak" diye konuştu.

Yerli ve milli bir sigorta şirketi olan ve yurt genelinde 1.600 acente ile hizmet veren Quick Sigorta'nın 1,5 yıl içerisinde 2,5 milyon poliçeyi aşan performansı ile hızla büyüdüğünü ifade eden Genel Müdür Ahmet Yaşar, kefalet sigortası ile ilgili olarak şöyle devam etti:

SİGORTACILIKTA BİR İLK

"Quick Sigorta olarak dijital, hızlı ve ekonomik çözümlerimizle sektöre yeni bir anlayış kazandırdık. İş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda da kefalet sigortasını Türkiye'de ilk defa Anadolu'nun emrine sunduk. Kamu ve özel sektörün açtığı ihalelere girecek olan ya da sözleşmeden doğan borcunu kefillendirecek olan şirketlere banka teminat mektubu yerine geçecek Kefalet Sigortası hizmetini başlatmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Artık bizim tacirlerimiz, KOBİ'lerimiz Anadolu'da sadece bankalara mahkûm durumda olmayacak. Artık hem ihalelerde hem de sözleşmelerinde banka teminat mektubu yerine geçen kefalet senedini kullanabilecekler. Yerli bir sigorta şirketi olarak ülkemize borcumuz olan bu ürünü piyasaya sunmaktan dolayı mutluyuz. KOBİ'lerin, tacirlerin bankalardaki kredilerini nakdi kredi olarak kullanabilmeleri için çalışıyoruz.

ÜRETİME DESTEK OLUYORUZ

Bankalar, sigorta ürünlerini satarak sigortacılık alanında faaliyet gösteriyordu. Şimdi ise bizim acentelerimiz, bankacılık alanında faaliyet gösterecek. İş adamlarımız, bankalardaki kredi limitleriyle iş makinesi alabilsinler, istihdam oluştursunlar, yatırımlara sevk etsinler ama gayri nakdi olarak kullandıkları teminat mektuplarını da gelsinler, bizden alsınlar. Uygun koşullarla ve onlarla ihalelere girsinler. Yani onlar işlerini yapsınlar, biz onlara kefil olalım. Hem Yeni Ekonomi Programı'nda yer alan hem de yerli ve milli bir sigorta şirketi olarak ülkemize borcumuz olan bir ürünü piyasaya sunduk. Çalışan, üreten ve katma değer kazandıran iş dünyasına destek vermeye devam edeceğiz."

KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARI

Maher Holding CEO'su Levent Uluçeçen ise, sigortacılık alanına Quick Sigorta markası ile girdiklerini ve geçtiğimiz aylarda Turkland Sigorta'yı da holding bünyesine kattıklarını belirterek "Quick Sigorta kısa sürede büyük bir başarı yakaladı'' dedi. Türkiye'de ilk kez bir yerli sigorta şirketinin yabancı sigorta şirketini satın aldığına dikkat çeken Uluçeçen, "Quick Sigorta'dan bağımsız olarak faaliyet gösterecek olan Turkland Sigorta ise yakın bir zamanda yepyeni bir yapılanma ile karşınızda olacak. Enerji, eğitim ve inşaat alanında yatırımları olan Maher Holding aynı zamanda banka dışı finans alanında büyüyecek. Grubumuz teknoloji alanında da yatırım çalışmalarını sürdürüyor. Finans alanında sürekli yeni ürün ve yatırımlarla büyüyeceğiz" diye konuştu. Kredi Skorlama şirketinin yatırımlarını tamamlamak üzere olduklarını belirten CEO Levent Uluçeçen, nihai hedeflerinin rating yani derecelendirme şirketi olduğunu sözlerine ekledi.

İŞ DÜNYASI NEFES ALACAK

Quick Sigorta Gaziantep yetkili acentelerinden Gazi Sigorta yetkilisi Hasan Ali Gözükara da, sigortacılık sektörünün yeni ürünü olan kefalet sigortasının sektörde büyük bir heyecan yarattığını söyledi. Kefalet sigortasına olan ilgilinin hızla artmasını beklediklerini belirten Hasan Ali Gözükara, şöyle devam etti:

"Daha önce bankaların tekelinde olan kefalet mektuplarını artık Quick Sigorta acenteleri de verebilecek. Kefalet sigortası sektörümüz için yeni bir ürün. Yeni olmasına rağmen önemli ilgi görüyor. Bu ilginin hızla büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Kefalet sigortası sektörün büyümesine de önemli etki yapacaktır. Gerek biz acentelere gerekse de iş dünyasına büyük bir heyecan getiren kefalet sigortası ile artık iş dünyası rahat bir nefes alacak. Sektörde ilkleri gerçekleştiren Quick Sigorta'nın, kefalet sigortasını Anadolu kaplanlarının ve KOBİ'lerin hizmetine sunması sektörde büyük bir devrimdir. Hemşehrimiz Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu ile Maher Holding CEO'su Levent Uluçeçen ve Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar'a, sektöre kazandırdıkları yeniliklerden dolayı teşekkür ediyoruz."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.