Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyası ekonomik büyümeden memnun

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türkiye'nin ikinci çeyrekte de büyümeye devam etmesinin iş dünyasına moral aşıladığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 06:01
Kaynak: İHA
İş dünyası ekonomik büyümeden memnun

Özyurt, 2017 yılı ikinci çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyümesine ilişkin yaptığı açıklamada, büyük hedefleri olan ülkenin büyümeye ihtiyacı olduğunu, Türkiye'nin bu hedefler doğrultusunda yol almaya devam edeceğini söyledi.

Bu senenin ikinci çeyreğinde ekonominin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 büyüdüğünü anımsatan Özyurt, "Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen büyümesini sürdüren Türkiye adeta düşman çatlatıyor. Sanayinin çarkları döndüğü, fabrikaların bacalarından dumanlar tüttüğü müddetçe ülkemiz büyümeye devam edecektir" dedi.

Hükümetin iş dünyasının yolunu açmak için sağladığı kredilerin doğru kullanıldığını vurgulayan Özyurt, şöyle devam etti:

"Dünya arenasında daha fazla boy göstermek için büyümemiz, daha fazla büyümemiz gerekmektedir. Biz büyüdükçe Türkiye'nin kalkınmasından hoşnut olmayanlar küçülmeye mahkûm kalacaktır. İş dünyasının yegâne amacı ülkenin kalkınmasına katkı sunmaktır. Gelinen noktada elde edilen verilen doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Türkiye'nin ikinci çeyrekte de büyümeye devam etmesi iş dünyasına moral aşıladı."

Ülkenin içinde ve dışında yaşanan olumsuzlukların bitirilmesi halinde Türkiye'nin "şaha kalkacağına" dikkati çeken Özyurt, bu verilerin yabancı yatırımcı için de önemli kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.