Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte sağlıkta yeni sistemin tüm ayrıntıları

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan tarafından imzalanan yönergede İl Sağlık Müdürüne verilen yetkiler, başkan ve başkan yardımcılarının görev ve sorumlulukları, il içi atamalar gibi tüm konulara açıklık getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:50
Kaynak: İHA
İşte sağlıkta yeni sistemin tüm ayrıntıları

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yeni yürürlüğe giren Taşra Teşkilatı Kadro Standartları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair yönergeyi yayımladı.

YETKİLER EN ÜST DÜZEYDE

Yürürlüğe giren yönerge ile Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatının görev yetki ve sorumlulukları, kadro ve pozisyon standartları, kadroların ve pozisyonların düzenli ve hizmet gereklerine uygun olarak kullanımı ile çalışma usul ve esasları düzenlendi. Bakanlığın taşra teşkilatı il ve ilçe sağlık müdürlüklerinden oluşurken tüm sağlık tesisleri, hastaneler ve diğer tesisler il sağlık müdürlüğü altında hizmet verecek. İl sağlık müdürünün görev ve sorumluluk yetkisinin en üst düzeye çıkarıldığı yönergede il müdürleri bakanlığın ildeki yönetim görevini yerine getirecek.

BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARINI ATAYACAK

İl Sağlık Müdürü, sınırlarını açıkça belirleyerek ve yazılı olmak şartıyla, yetkilerinden bir kısmını başkan veya başkan yardımcılarına devredebilecek. Bu yetki devri tüm illerdeki sağlık tesislerine ve tüm birimlere bildirilecek. Bakanlık düzeyinde yetkiye sahip olacak olan il müdürleri il düzeyinde personelin adil ve dengeli dağılımını göz önünde bulundurarak il içinde personel nakil ve görevlendirme işlemlerini doğrudan gerçekleştirecek. Acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilere ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının sevk ve idaresinden sorumlu olacak.

TÜM SAĞLIK KURULUŞLARINI DENETLEYECEK

Kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını sağlık hizmetinin sunumunun sağlanması, denetlenmesi ve yürütülmesini yapacak. Birden fazla ildeki sağlık hizmetlerinin bir arada değerlendirilmesi, gelişmişlik farklarının giderilmesi, hizmetlerin ve ihtiyaçların müşterek planlanması amacıyla Bakanlık tarafından koordinatör il olarak görevlendirilmesi halinde belirlenen illere başkanlık yaparak koordinasyon sağlayacak. Görev alanı çerçevesinde ulusal veya uluslararası, kamu veya özel kurum ve kuruluşlarla bilimsel ve teknik iş birliği yapabilecek. Başkan ve başkan yardımcılarının görev dağılımını belirlemek ve daha birçok üst düzey yetki verildi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.