Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstihdamda iyi yoldayız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü proje ile İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı otobüs ilk olarak Gaziantep ‘e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 12:55
Kaynak: İHA
İstihdamda iyi yoldayız

İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin, burada yaptığı açıklamada, “İstihdamın artırılması noktasından il olarak hedefimizi aştığımız gibi, hedeflerimizin de çok üstüne çıkmış durumdayız” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN AYAĞINA KADAR GELİYORUZ”

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşları bilgilendiren Ekin,“İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü proje ile İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı otobüsleri il il gezdirerek istihdamın artırılmasını işsizliğin giderilmesini ve yapılan teşviklerin işverenlere anlatılmasını amaçlıyoruz. Otobüs uygun görülen illeri gezerek 1 gün boyunca vatandaşlara bilgi veriyor. Ancak bizim ilimizdeki sanayi, iş gücünün fazla olması ve istihdamın yüksek olması, tanıtım konusunda vatandaşlara mobil hizmet vermek için 2 gün boyunca 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda olacak. İş ve meslek danışmanlarımız, şube müdürleri otobüs ile beraber vatandaşlarımızın ayağına kadar gelerek işsiz kayıtlarını almakta, işe yönlendirmekte ve dolayısıyla istihdam yaratma niyetiyle yapmış olduğumuz istihdamın üzerine biraz daha istihdam yapmak amacındayız” ifadelerini kullandı.

“GAZİANTEP HEDEFİ AŞTI”

İstihdamın artırılması noktasında Gaziantep olarak hedefi aştıklarını dile getiren Ekin, “Şuanda ilimizde açık işyerimiz mevcut. Bu işyerlerindeki açıkların tamamlanması için piyasada işsiz olan vatandaşlarımızın özgeçmişlerini alarak yönlendirme yapıyoruz. Bu vesileyle belki de iş arayışına çıkan vatandaşlarımızın daha kısa sürede iş bulmalarını sağlamış oluyoruz. Kampanyamız ilimizde tamamlandıktan sonra Nizip’te de hizmet verecek. İstihdam seferberliği kapsamında başlatılan bu çalışmanın amacına uygun bir şekilde sürdürülmesi için seferber olduk. İstihdamın artırılması noktasından il olarak hedefimizi aştığımız gibi, hedeflerimizin de çok üstüne çıkmış durumdayız. İstihdamın çok büyük anlam taşıdığını, istihdamın olmadığı bir yerde diğer sorunların da oluşabileceğini düşünerek hem istihdam yaratarak ekonomimizin güçlenmesi aşamasında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İstihdam seferberliği için yola çıktığımız bu kampanya ile 2 günlük dönem zarfında ulaştığımız vatandaşların yarısından fazlasını mevcut iş gücündeki açık iş taleplerimize yerleştirip iş imkanına kavuşturacağız. İlimizde aktif ve pasif iş gücüne yönelik istihdamlarımız söz konusudur. Bir önceki yıla kıyasen hem işe yerleştirmelerde hem işverenlerimizden aldığımız açık işçi sayısında artış mevcut. Önceki yıla göre işsizlik sigortası başvuruları da azaldı. Bu durum işe yerleşen sayısındaki artışı gösterir” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP PİLOT İLLER ARASINDA”

Büyükanne Projesi’nde Gaziantep’in pilot olan iller arasında yer aldığını vurgulayan Ekin, “Büyükanne projesi Gaziantep’te 500 çalışan anne ile ilgiliydi. Bu proje devam ederken hak eden kişi sayısına baktığımızda müracaatçılardan 15 tanesi fire verdi ve 485 anne hak kazandı. Onların maaşları İŞKUR üzerinden devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile beraber belirli aralıklarla aileleri ziyaret ediyoruz. Bu proje 31 Aralık tarihine kadar devam edecek. Sadece pilot olarak seçilen illerde uygulanıyor. Pilot olan illerden bir tanesi de Gaziantep’ti. 10 ilde bu uygulama hayata geçirildi. Büyükanne kendi torununa bakarken çok güzel nesillerin yetişmesini sağlıyor. Kadın istihdamına da çok ciddi destek anlamına gelir. Bu projenin devam edildiğinde de faydalı olacağını düşünüyoruz. Hem takip ediyoruz, hem ziyaret ediyoruz. Devletin büyüklüğünü ve gücünü hane halkına göstermiş oluyoruz” diye konuştu.

HABER: BERNA TORUN

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.