Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak ve korsan kömür satışlarına dikkat!

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 13:56
Kaynak: İHA
Kaçak ve korsan kömür satışlarına dikkat!

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, sosyal medya üzerinden hızla yayılan kaçak ve korsan kömür satışlarına karşı tüketicileri mağdur olmamaları yönünde uyarırken, yetkilileri de denetimlerin yapılması konusunda göreve davet etti. Tüketici mağduriyetlerinin oluşmaması ve hava kirliliği ile aktif mücadele edilebilmesi için çağrıda bulunan Başkan Keklik, “Kaçak ve korsan kömürlere dikkat” dedi.

 KAÇAK VE KORSAN SATICILAR SOSYAL MEDYADAN YAYILIYOR

20019 yılı kömür satış fiyatlarının açıklanmamasına rağmen kaçak ve korsan satış yapan kişilerin tüketici mağduriyetlerine başladıklarını söyleyen Keklik, “2019 kış hazırlıklarının başlaması ile beraber ve korsan satıcılar piyasaya çıkmaya başladı. Henüz ithalatçılar ve üretici kömür firmaları fiyat açıklamış değiller. Sosyal medya üzerinden ucuz fiyatlar paylaşan (1 ton) kömür alana yanında tonu 800 TL olan 500 Kilogram tahta hediye şeklinde paylaşımda bulunarak tüketiciyi kaçak diye tabir ettiğimiz kalitesiz kömürleri satıp her yıl yaptıkları gibi ortadan kaybolan bu korsan satıcılara itibar edilmemesi konusunda tüketicimizi uyarma ihtiyacı doğmuştur” ifadelerinde bulundu.

GÖREVE DAVET EDİYORUM

Özellikle sosyal medya üzerinden tüketicileri mağdur eden korsan satış yapanlara karşı esnafın korunması gerektiğinin altını çizen Keklik, “Sosyal medyada bu tür esnaf olmayan kişiler hakkında başta Maliye Denetim Kurulu ve Çevre Şehircilik Gaziantep İl müdürlüğü, Büyükşehir Çevre Kontrol Başkanlığı yetkililerini tüketicinin ve her türlü yasal sorumluluğunu yerine getirip çalışan esnafımızın haklarının korunması adına göreve davet ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

DENETİMLER İÇİN ACİL BİR EKİP OLUŞTURULMASI GEREKİYOR

Korsan satışlar için güçlü bir ekip oluşturulmaması durumunda tüketici mağduriyetlerinin artacağına ve şehrin hava kirliliğinin de ciddi manada yükseleceğini söyleyen Keklik, “Eyer ki hızlı bir şekilde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Maliye yetkilileri bu işe güçlü bir ekip oluşturup dur demezse bu kişilerin tüketiciyi mağdur ettiği gibi bu şehrin havasını da çok ciddi boyutta kirletmeye sebep olacakları açıkça görülmektedir” diye konuştu.

TÜKETİCİLERİN BU HUSUSLARA DİKKAT ETMESİ GEREK!

Mağduriyetlerin yaşanmaması için tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlarına değinen Keklik, “Kesinlikle sosyal medya da satış yapan bu korsan satıcıların fiyatlarına aldanıp mal almayın kışın mağdur olmayın. Şehir içerisinde kömürcü olan esnaflarımızın da ofis camlarında 2019 yılı mahrukatçılar Odası üyesidir levhası olması zorunludur bu levha bulunmayan kömür satışı yapan işletmeler de kaçak ve korsandır. Aynı şekilde evinize kömür getiren araçların kapı yüzlerinde kömür taşıma aracı levhası bulunmayan kömürleri de teslim almayınız. Yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmeniz hem sizin menfaatinize hem de şehrimizin kışın hava kirliliğini önlemek adına önemlidir. Aldığınız kömürlerde şüpheye düştüğünüz zaman Gaziantep Mahrukatçılar Odası’na 0342 239 01 00 nolu irtibat numarasından ulaşarak bilgi alabilirsiniz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.