Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KADINA ŞİDDET KARŞI TEK YÜREK OLDULAR

Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Sevilay Çete'nin kaçırılıp dövülmesine tepki göstererek basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 08:47
Kaynak: İHA
KADINA ŞİDDET KARŞI TEK YÜREK OLDULAR

“DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Basın açıklaması okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Merve Demir, ülkede her geçen gün şiddetin arttığını belirterek,” Maalesef ülkemizde, sayısı ve boyutu her geçen gün artan şiddet, taciz, tecavüz ve bunun neticesinde ölüm olayları ile karşılaşmaktayız. Toplumun her kesiminde bir tahammülsüzlük sevgisizlik şiddet eğilimi ve sonucunda hukuksuzluk görülmektedir. Kadının toplumsal sorumluluğunun arttırılması çağdaş ülke olmamız için en önemli gerekliliktir. Ekonomik, kültürel, sosyal gelişmenin anahtarı katılması ile mümkün olacaktır. Çağdaş bir hayatı kadına şiddet uygulanabilmesi kimsenin aklının ucundan bile geçmez. Adaletin uygulanabileceği, hukukun sorunlara çare olduğu toplumlarda şiddet olmaz. Oysa ki yönümüzü döndüğümüz her yerde aile içinde, okulda, sağlıkta şiddet sıradanlaştı. Kadına şiddet ise yıllardır sürdürülen politikalar ve kadının toplumsal rolü ve önemini değersizleştirme yaklaşımının doğal sonucu olarak inanılmaz boyutlara ulaştı. Başta şiddet olmak üzere birçok nedenle Mağdur olan kadınların yanında kadınların durmasından doğal ne olabilir toplumun dezavantajlı kesimlerden olan kadınlar, hayatın ailenin önemli yükünü çektikleri halde baş tacı edildikleri kadar da mağdur edilmektedir. Mağduriyetin giderilmesi alınacak birçok tedbir vardır elbette. Bu tedbirler alınırken yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi de kadın dayanışması önemli bir rol oynar. Uygulanan şiddetin göz ardı edilmemesi gereken boyutu da kadın dayanışmasının önüne geçme çabasıdır. Kadına destek olan, sorunun çözümünde yardımcı olan iyiliksever, Çağdaş başka bir kadının işkenceye maruz kalması milletin ve devletin affetmeyeceği yanlıştır. Çağdaş, kadının söz sahibi olduğu toplum düştü ve çabası birkaç kadının değil bütün toplumun ve yönetenlerin amacı ve uğraşı olmalıdır. Bu vahşi ve acımasız şiddet yaklaşımının bir örneğini de maalesef ilimizde yaşadık. Hayatı boyunca çağdaş bir yaşam için toplumsal sorumluluk hissederek çalışan öncü bir kadın Sevilay Çete Kale hanım, çalıştığı iş yerinden, güle gündüz şehir eşkiyaları tarafından kaçırılmış ve canavarca hisle, saatlerce işkenceye, sözlü ve fiziki saldırıya maruz kalmıştır. Ne yazık ki şu anda vücudundaki kırık ve yaralar nedeniyle ameliyat edilmiş, hastanede tedavi görmektedir. İnsanların sorunları ne olursa olsun hukuk zemininde çözülmesi dileğiyle bu ve benzeri olayların yaşanmaması için yetkilileri gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz. Bu işkenceyi uygulayan insan müsveddelerinin en ağır şekilde cezalandırılması konusunda davanın takipçisi olacağız” dedi.

“İÇİMDEKİ YARA DAHA BÜYÜK”

Sevilay Çete'nin yazdığı mektubu ise okuyan Filiz Serin ise “Şiddet gören bir kadını sığınma evine yönlendiren çaresiz bir kadına yardım edilmesi bile bu kadar büyük bir şiddete maruz kalması erkek şiddetinin toplumda ne kadar vahim ve korkunç bir boyuta ulaştığını göstermektedir. Ancak daha vahim olan ötekileştirme politikasının sosyal ve duygusal uçurumu ve farklılıklarımızın kullanılarak oluşturulan ayrımını yarattığı kin, nefret ve hınç çok daha vahim ve korkunç boyutta. Şiddete uğrarken Cumhuriyetçilerin başı okumuş kadınsın mali müşavirsin diyerek şiddeti arttırmaları bu korkunç boyutun işaretleridir. Sonuç olarak içimdeki yaram dışındaki yaradan daha büyük. İçimdeki yara ‘Biz nasıl böyle bir hale geldik’ diye kanıyor içindeki yara bu kadar büyük bir nefrete bu kadar büyük bir kine ağlıyor. İçimdeki yara kadınlarımızın çaresizliğine, acizliğini ağlıyor. Dilerim yaşadığım acılar başka acıların yaşanmasına önleyecek sonuçlara neden olur. Tüm dostlara, tüm arkadaşlara ve duyarlılık gösteren destek veren herkese teşekkür ederim beni bu sevginin kurtardığını ve iyileştirdiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde bir araya gelen Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği İslahiye Temsilcisi, Atatürkçü Düşünce Derneği Resim Kurulu Sanatçıları, Gaziantep Kilis Tabip Odası, Gaziantep Eczacı Odası, Gaziantep Barosu Ve Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gaziantep Şubesi, Gaziantep Mimar Sinan (Devrim) Lisesi Mezunları Ve Mensupları Derneği, Tanrıdağı Turancılar Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, Gaziantep Yesemek Rotary Kulübü, Gaziantep Kulübü Derneği, Girişimci Kadınları Destekleme Derneği, Gaziantep Lions Kulübü, Gaziantep Lisesi Mezun Ve Mensupları Derneği, Gaziantep Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, Gaziantep Mimarlar Odası, Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, Gaziantep Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Gaziantep Folklor Kulübü, Kadın Girişimciler Derneği, Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği, Genel Sağlık İş Gaziantep İl Temsilciliği, Gaziantep Okul Aile Birlikleri Derneği, Toplum Eğitimi Derneği, Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi, Gaziantep Kültür Turizm Derneği, Gaziantep Müze Dostları Derneği , Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği, HEPAR Gaziantep İl Başkanlığı, ODTÜ Mezunları Gaziantep Derneği, Gaziantep Verem Savaş Derneği, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Gaziantep Kadın Sağlığı Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Sevilay Çete'nin kaçırılıp dövülmesine tepki gösterdi.

HABER: BERNA TORUN

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.