Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KADINLARDAN 'EVET'E TAM DESTEK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ziyaret ettiği Başak Konakları Aile Merkezi'nde kadınlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2017 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 06:03
Kaynak: İHA
KADINLARDAN 'EVET'E TAM DESTEK

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği hakkında bilgi veren Milletvekili Koçer ile Başkan Fadıloğlu, kadınlardan tam destek aldı.

16 Nisan'da yapılacak olan referandum için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç ve beraberindeki heyet ile birlikte Başak Konakları Aile Merkezi'ni ziyaret etti. Milletvekili Koçer ile Başkan Fadıloğlu, kadınlar ile bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliğine ilişkin kadınların tüm sorularını yanıtlayan Koçer ile Fadıloğlu, kadınlardan destek sözü aldı.

SİSTEMİN DEMOKRATİK BİR SİSTEM OLMADIĞI ALGISI YANLIŞ

Türkiye'de rejimin değiştirileceğine ilişkin yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, "Başkanlık sisteminde hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis, 5 yılda bir seçimle belirlenecek. Tek adamlık sisteminde meclis yoktur, hükümet yoktur. Biz de ise her ikisi de var. 2007'de AK Parti'ye Cumhurbaşkanı seçtirmediler. Biz de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini halk yapsın dedik. Şimdi o değişikliğin hukuki altyapısını oluşturuyoruz. Başbakanlığı da Cumhurbaşkanlığı da tek kişide topluyoruz. Siyasi partileri, meclisi kaldırırsanız o zaman tek adamlık olur. Şimdi Cumhurbaşkanı seçimle gelecek. Bu sistemde seçilecek başkanın, daha çok kesime hitap etmesi gerekiyor. Türkiye'de rejim değişmiyor, sistem değişiyor. Bunu iyi anlamak gerekiyor. Ülkemizin önündeki engelleri aşması için sistemin değişmesi gerekiyor. Bu nedenle 16 Nisan ülkemiz için milat olacak. Referanduma sayılı günler kala vatandaşın kafasında soru işareti bırakmamak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

MİLLETİN AKLIYLA KİMSE ALAY ETMESİN

Milletin her şeyin en iyisini bildiğini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Hepimiz biliyoruz ki 1982 Anayasasının değişmesi noktasında herkes hemfikir. 80 ihtilalini yaşayan herkes o dönemde sanki bir kurtarıcı geliyormuş gibi kim geliyorsa gelsin, bizi şu sıkıntıdan kurtarsın, dedi. Ondan sonra bir anayasa paketi getirdiler. O dönemde yapılan anayasa, demokratik bir anayasal düzenleme değildi. Yapılan çalışma, askeri bir darbenin sonucundaydı. Bugün 1982 Anayasası bizim önümüzü tıkıyor. 1982 Anayasasını değiştirmek için Meclis'teki tüm partiler aynı fikirde buluştu. Fakat hiç kimse Anayasayı değiştirmek için uğraşmadı. Son 15 yılda bu memleket nasıl yol aldı? Bu memleketin yüzölçümü değişmedi, yeni bir kaynak bulmadık, petrol bulamadık, altın bulmadık ama bu memleket çok hızlı yol aldı. Tek sebebi var. Yamalı bohça ortadan kalktı ve tek başına iktidarın sayesinde bu noktaya geldik. Bundan sonraki süreçte de daha hızlı karar alabilmek ve bu memleketi daha ileri götürebilmek adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ortaya çıkarıldı. Bizim hız almamız için bu değişikliği mutlak suretle yapmamız gerekiyor. Milletin aklıyla kimse alay etmesin. Milletimiz her şeyin en iyisini biliyor. Bu değişimde kimseye oy vermiyoruz. Kimseyi seçmiyoruz. Geleceğimizin daha düzgün dizayn edilmesi için 'evet' mi 'hayır' mı diyoruz. Yaptığımız işlem sadece bu. Başka bir şey değil. Şu an imkanlarımız çok iyi durumdadır. Refah seviyemiz her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.