Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kafeteryalara denetim

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri halkımızın huzur, sükûn ve sıhhati için ilçe genelinde yaptığı rutin denetimlerde Bey Mahallesi'nde bulunan kafeteryaları ve çeşitli iş yerlerini 20 kişilik ekibiyle denetledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:47
Kaynak: İHA
Kafeteryalara denetim

Şahinbey Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Emniyet Müdürlüğü, Tütün Kontrol ve Denetim Ekipleri, Gıda Ekipleri ile birlikte iş yerlerinin denetimini gerçekleştirdi.

ZABITALARIMIZ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerinin zaman gözetmeksizin her zaman görev başında olduklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu; "Özellikle umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde olumsuzluklara meydan verilmemesi için 7/24 çalışma esasına göre zabıta ve ruhsat denetim ekiplerimiz inceleme ve denetimlerde bulunuyor. Bu kapsamda işyeri açma ve çalışma ruhsatları konusunda yetkili idare olduklarını da dikkate alarak, bu türlü işyerlerinde denetimlerin daha organize ve etkili olması için diğer kurumları da göreve davet ederek hareket ediyoruz. Zabıta ve Ruhsat müdürlüklerimiz, Emniyet, Tütün Kontrol ve Denetim, Gıda denetim ekipleri ile birlikte sıkı bir denetim gerçekleştiriyorlar" dedi.

Başkan Tahmazoğlu, bölgenin kültür ve tabiat varlıklarının korunması kapsamında olması nedeniyle, bu konuda çalışma yapmak üzere Büyükşehir zabıta ekiplerini de göreve davet ederek denetime iştiraklerinin sağlandığını ayrıca, denetimlerin her zaman olduğu gibi devam edeceğini belirterek, denetimlerine iştirak eden kurumlara da teşekkür etti.

70 İŞYERİ DENETLENDİ

Şahinbey İlçe sınırları içerisinde bulunan Bey Mahallesi'ndeki kafelerin denetimini yapan Şahinbey Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri 70 işyerini denetledi.

28 KAFETERYA DENETLENDİ

Denetlenen 70 yerin 28 tanesini kafeteryalar oluştururken, 48'ni de derneklerin oluşturduğu, ancak derneklerin denetimi konusunda Belediyelerin yetkisi bulunmadığından, yetkili kurumlar tarafından denetlenebileceği belirtilerek, yapılan denetimlerde mevzuatlara uygun çalışmayan işyerlerine idari işlemler yapılarak, müeyyideler uygulanmıştır.

KAFELERİN DENETİMİNİ OLUMLU BULUYORUZ

Kafeteryaların ve iş yerlerinin denetimleriyle ilgili memnuniyet verici açıklamalarda bulunan Kebap ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, "Şahinbey her geçen gün büyüyen gelişen ve güzelleşen bir ilçemiz, birçok ilin nüfusundan daha büyük olması ve Türkiye'nin üçüncü büyük ilçesi olmasıyla birlikte cazibe merkezi haline gelen ilçemizde Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu'nun güzide hizmetleriyle, çözümler sorunlardan önce gelmektedir. Bu bağlamda Şahinbey Belediyesi Zabıta Ekiplerinin yapmış olduğu denetimleri yerinde buluyorum. Zabıta ekiplerinin yapmış olduğu bu denetimlerle birlikte özellikle ruhsatsız çalışan iş yerlerine müsamaha gösterilmemiş oluyor. Gençlerimizin yoğun olduğu kafeteryalarda kuralsızlığın ve suç olaylarının önüne geçilmesi anlamında Şahinbey Belediyesi Zabıta Ekiplerimizin yaptığı denetimler bizleri oldukça mutlu ediyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun Şahinbey İlçesi adına yapmış olduğu bu çalışmalar bizleri memnun ediyor kendisine ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

ESNAFIMIZ VE VATANDAŞIMIZ İÇİN YAPILAN DENETİMLER

Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, yapılan denetimlerin vatandaşın faydasına olduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda bulunabilmeleri veya gıda maddelerini tüketebilmeleri adına Şahinbey Belediyesi Zabıta ekiplerinin yapmış oldu denetimleri oda olarak yerinde buluyoruz. Kafeteryalarda ve kahvehanelerde yapılan denetlemelerle birçok olumsuzluğunda önüne geçilmiş oluyor. Özellikle ruhsatsız çalışan iş yerlerine göz açtırılmaması ve bu işi hakkıyla yapan esnafımız içinde memnuniyet verici. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

İŞLETMECİLER DENETİMDEN MEMNUN      

Yapılan denetimlerin vatandaş sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden esnaf, "Yapılan denetimler sonunda hijyenik ve sağlıklı gıda tüketimi sağlanma ve haksız rekabet önlenmektedir. Esnaf olarak bizler bu denetimlerin sürekli devam etmesini istiyoruz. Gösterilen duyarlılıktan dolayı başta Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na, Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz" dediler.

VATANDAŞ DA DENETİMLERDEN MENMUN

Denetim esnasında işyerlerinin denetlendiğini gören vatandaşlar da Şahinbey Belediyesinin çalışmalarını takdir ederek " Zabıta ekiplerinin denetimlerini gördüğümüzde kendimizi daha huzurlu ve güvenli hissediyoruz. Özellikle Bey Mahallesi gibi kafeteryaların yoğun olduğu yerlerde Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerinin sürekli denetimlerine tanık oluyoruz. Bu da bizi ayrıca mutlu etmektedir." dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.