Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAMİL ŞERBETÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) eski Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Şerbetçi vefatının 20. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:25
Kaynak: İHA
KAMİL ŞERBETÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

1990-1998 yılları arasında GSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten sanayici Kamil Şerbetçi’nin mezarına karanfil bırakılarak dua edildi.

Şehrin sanayisinin gelişmesine, ilerlemesine önemli katkılar sunan Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucu üyelerinden merhum Kamil Şerbetçi, Gaziantep ve bölge ekonomisinin kalkınmasında öncü kurumlar arasında yer alan GSO’nun bugünlere gelmesinde büyük hizmetlerde bulunmuştur.

KAMİL ŞERBETÇİ KİMDİR?

10 Haziran 1947 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep’te tamamlayan Kamil Şerbetçi, 1968 yılında İstanbul Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Tekstil sanayi sektöründe imalat ve ticaret işleriyle uğraşan Şerbetçi, kurucularından olduğu Brode Tekstil Sanayi, Kemal Şerbetçi Tekstil Sanayi, Şerbetçi Nakış ve Konfeksiyon Tekstil Sanayi ve Kamil Şerbetçi Tekstil Sanayi firmalarında yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucu üyelerinden olan Şerbetçi, 15 Ağustos 1989 yılında Meclis üyeliğine, 24 Nisan 1990 yılında da Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Aktif bir iş hayatı olan Şerbetçi, TOBB Sanayi Konseyi üyeliği, Daimi Ekonomik İşbirliği Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği, KOSGEB Genel Kurul Delegeliği, Türkiye Brode Sanayicileri Birliği Kurucu Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gözetmenliği ve Gaziantepspor Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Şerbetçi 2 Mayıs 1998 yılında bürosunda çalışırken geçirdiği kalp krizi sonrası yaşama veda etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.