Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kampı değerlendirdi

Gazişehir Gaziantep Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, takımın Afyon kampı ile ilgili bilgiler verdi, zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2018 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 13:17
Kaynak: İHA
Kampı değerlendirdi

Koşukavak, “Bazı oyuncular değiştiği zaman uyum zaman alıyor. Biraz zamana da ihtiyacımız var, hem yeni gelen oyuncular var, hem de oyun sisteminde farklı felsefeler yerleştirmeye çalışıyorum. Ben uyum sürecinde oyuncularımdan son derece memnunum oldukça samimiler ve ellerinden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyorlar. Alışkanlıklar kolay atılan durumlar değildir, bir sigara mücadelesinde bile insanlar defalarca denemesine rağmen alışkanlığını atamıyor. Bu zamana kadar kendi bildikleri doğrultularda oynayan futbolcular var onları biraz değiştirip, geliştirip kendi oyun felsefemi ve bizden beklenen bir takım oyun planları var. Buralara kanalize ve konsantre etmeye çalışıyorum. Kolay olmuyor ama bunları yapabilmek içinde atletik bir seviyeye ihtiyaç var. Taktik antrenmanlarda yoğun geçiyor bu evrelerde futbolcular biraz hırpalanıyorlar.

TRANSFER ŞİMDİ YAPILMALI

Transferi devre arasında doğru bulmadığını kaydeden tecrübeli Teknik adam “Transfer yapılacaksa Temmuz ayında yapılmalı. Ha bu yanlış anlaşılmasın, devre arasında transfer yapılacaksa da ekstra durumlar olmamak kaydıyla bir veya iki tane yapabilirsiniz. Gerekli şekilde de çok titiz ve detaylı çalışıyoruz, oyunculara da iyi duruma geliyoruz ve her geçen gün alışmaya çalışıyoruz. Bir takım oyun planlarını yapmakta zamana ihtiyacımız olabilir ama karakterli oynamak için zamana ihtiyaç yok, bütün hedefe budur. Kaleci sorunu takımın sorunu, bunu her kes biliyor ama bu sadece Gazişehir’in değil her takımın sorunu. Bu iş bu zamana kadar halledilebilinirdi, ama benim kalecide aradığım başka kriterler var bu önemli. Sırf kaleci almak için almış almamak gerekiyor. Bu benim tarafımdan algılanan konu bir de geçmişten gelen bir konu var elinizde bir yabancı kaleciniz var arkasında bir tane Türk kaleci var ama onun arkasını doldurmak mecburiyetiniz var. Kaleci transferin de umut ediyorum ki hem benim hem de yönetimin kontak olduğu futbolcular var ama kolay olmuyor. Bizim talip olduğumuz kalecilerin tercih durumları var ve diğer kulüplerin marketing değerleri yüksek olduğundan dolayı futbolcu oradan sonuç almadan size sonuç vermek istemiyor. Böyle sıkışık gidiyoruz, zor bir durumdayız 18 gün kaldı ama çok panik yapmaya gerek yok. Benim ayrıca B planım var onu da yönetimle paylaştım doğrusu olsun diye bekliyorum doğrusu olmazsa B planını devreye sokup oradan en kötü bir hafta 10 gün içinde bir tanesi gelecek. Her kes bunu istiyor ama bu bir süreç herkes sağlıklı yapı oluşturmakla gelişiyor ve doğru planlamayla gidiyor.”

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ

Ligde her takımın şampiyon olmak istediğini dile getiren Koşukavak, “İşin gerip tarafı 18 takım var 15’i şampiyonluğa oynuyor böyle de bir durum var. İnsan fıtraten her şeyin en güzelini kendine yakıştırır ama kolay lig değil. Bu sene birinci ligin çok farklı dinamikleri oluşmaya başladı. Ligden düşmüş bir Osmanlıspor var doğru yapılanma ve doğru oyuncular alan Denizlispor var. Giresunspor, Boluspor, Gençlerbirliği var bunlara baktığımız zaman ligin farklı olacağı gün gibi ortada. Bu zorluklarla mücadele edip şampiyon olmak çok kıymetli ama şampiyon olamazsak zarar etmememiz gereken bir mantıkta olmalı. Bu futbol biliyorsunuz geçen sezon penaltılarda iki farklı öne geçmenize rağmen lige çıkamadınız. Zaten futbol bundan, ilgi çekici ve bundan güzel, sürekli sizin tuttuğunuz takım kazansa memnun olmaz maça gitmesiniz. Dünya Barcelona’dan sıkıldı, kaybedeceksiniz kazanacaksınız futbol zıtlıklarıyla biliniyor. Tatlıyı bilmeniz için acıyı, acıyı bilmeniz içinde tatlıyı bilmeniz gerekiyor ama biz kulübümüzün daha kıymetli hale gelmesi adına çok dikkatli planlar yapmamız gerekiyor. Birçok kulüp başkanı takımına hizmet eder maddi ve manevi destek verir bizim başkanımız gibi diğer başkanlarda kıymetlidir ama bunlar bir elin parmaklarını geçmeyecek kişilerdir. Bende Gazişehir takımının teknik direktörü olarak şampiyon olmayı çok istiyorum ama takımımı yok etmek istemiyorum. Bu sevdalarla yola çıkan takımların hepsi kapandı. Temkinli ve dikkatli olmamız lazım, biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz, biz sebepleri yerine getireceğiz. Başkanımız ve yönetim kurulumuz bize çok destek oluyor. Sebepleri neyse sonuçları oluşturacağız gerisi de takdir Allah’tan” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.