Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kan bağışını geleneksel hale getirdiler

Gaziantep’in önemli ticaret merkezlerinden birisi olan Elmacı Pazarı esnafı, her yıl olduğu gibi bu yılda kan bağışı geleneğini sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 20:29
Kaynak: İHA
Kan bağışını geleneksel hale getirdiler

Elmacı Pazarı içerisinde bulunan Hacı Nasır Cami avlusunda düzenlenen kan bağışlama kampanyasında Türk Kızılayı’na 100 yakın esnaf kan bağışında bulundu. Bu yıl 17. Kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kan bağışlama kampanyasına büyük ilgi gösteren esnaf, kan bağışlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Elmacı Pazarı esnaflarından Murat Horozoğlu, Elmacı Pazarı esnafı olarak geleneksel hale getirdikleri kan bağışının bu yıl 17. kez organize ettiklerini belirterek ‘’Her yıl geleneksel olarak kan bağışında bulunuyoruz. Bu hem dinimiz açısından, hem sağlığımız açısından büyük önem arz ediyor. Kan vermek bir insanın hayatını kurtarırken, kan veren kişinin de daha sağlıklı olmasına neden oluyor. ‘Kan ve hayat kurtar’ sloganı ile bu kampanyayı gerçekleştirdik. Kan veren bütün esnafımıza ve Kan Merkezi personeline teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Kan bağışlama geleneğini önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini dile getiren Horozoğlu ‘’Biz Elmacı Pazarı esnafı olarak bu konuda örnek ve öncü olmayı sürdüreceğiz. Gaziantep’teki bütün esnafları ve sağlıklı olan herkesi kan vermeye davet ediyoruz.’’ dedi.

Bu arada Hacı Nasır Cami avlusuna kurulan çadırda bir günde yaklaşık 100 esnaf kan bağışında bulundu. Kan bağışına Akıncıoğlu Baklavaları, Güllüoğlu Baklavaları, Cevizli köfteci, Horozoğlu Şapkaları, Kasapbaşı, Aydın Şenkaya ve Tandır Kadayıf gibi firmalar sponsor oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.