Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kantinciler istişare toplantısı yaptı

Gaziantep Kantinciler Odası ve yönetim kurulu üyeleri ile kantinci esnafları gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 22:51
Kaynak: İHA
Kantinciler istişare toplantısı yaptı

Toplantıda konuşan Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, esnafların sorunlarını dinleyerek okullarda daha kaliteli kantin hizmeti sunulabilmesi için istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya önceki dönem Ak Parti Milletvekili Adayı ve bürokrat Muhammed Hakan Tanrıöver’de katıldı.

ÖĞRENCİLERİN ÖĞLE ARALARINDA OKUL DIŞINA ÇIKARILMASI ÖNLENMELİ

Öğle aralarında öğrencilerin okul dışına çıkması izin verildiği için öğrencilerin dışarıda birçok tehlikeyle karşı karşıya kaldığını ve konunun yetkili kurumlarla görüşülerek çözüm beklediklerini belirten Kelleci, “Öğle arasında öğrencilerin okul dışına çıkması sorununun çözülmesi için önemli bir çalışma yaptık. Bu konuda olumlu görüşler aldık. Gaziantep Valiliğimizden bu konuda karar çıkmasını bekliyoruz. Öğle arasında dışarıya bırakmak ya da bırakmamak gibi bir karar yoktur. Bu durumda öğrenciler büyük bir sorun yaşıyor. Bu durum kantinci esnafımı etkilediği gibi en çok da öğrencilerimizi etkiliyor. Öğrencilerin başına ne geliyorsa öğle arasındaki o sürede dışarıya çıkmaları ile yaşanıyor. Okullarımıza güvenlikler verilecek. Güvenliklerin verilmesi ile öğrencilerimizin öğle arasında okul dışına çıkılmasına izin verilmemesini istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ YAPTIK

Gaziantep Kantinciler Odası’nın destekleri ile okullarda hafta içi yapılan kermes, tiyatro ve sinema etkinliklerinin hafta sonuna alındığını ve bu uygulama ile de Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiğini aktaran Kelleci, “Kermes, tiyatro ve sinema etkinlikleri Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te hafta sonuna alındı. Bu konuda milli eğitim müdürlüğümüze öneride bulunarak bu uygulamayı başlattık. Öğrencilerimiz yapılan bu etkinliklerle hafta içi eğitimlerinden geri kalıyorlardı” diye konuştu.

ESNAFIMIZ İÇİN BÜROKRASİDEN ÖNEMLİ DESTEK ALIYORUZ

Kantin işletmelerinin işlerini daha kolay yapabilmesi için bürokrasiden de önemli destek aldıklarını vurgulayan Kelleci, “Gaziantep’teki kantinlerimizde satışları yasaklanan ürünlerin satışı kesinlikle yapılmamaktadır. Türkiye’de en uygun en kolay şartlarda kantini Gaziantep çalıştırıyor. Bu yüzden işimizin kıymetini bilelim. Bürokrasimizin okul kantinleri konusunda büyük yardımları oldu. Hem tarım müdürlüklerine hem milli eğitim müdürlüklerine bilgi verildi haksız olmadığı sürece kantinlerin üzerine gidilmesin diye. Haksız olan kantinci olursa tabi ki de gereği yapılacaktır” dedi.

HİJYEN UYGULAMASINDA TÜRKİYE’DE İLK ÜÇE GİRDİK

Gaziantep’teki kantinci esnaflarının hijyen yönünden Türkiye sıralamasında ilk üçe girdiğini vurgulayan Kelleci, “Türkiye’de en temiz kantinler sıralamasında ilk üçte yer almaktan dolayı da mutluyuz. Bunu biz söylemiyoruz bunu tarım müdürlükleri, milli eğitim müdürlükleri ve zabıta söylüyor. Düzen ve hijyen konusunda üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Kantinlerimiz yalnızca sıradan bir kantin gibi değil. Bir lokanta hizmeti sunar gibi tüm çeşitleri öğrencilerimize sunmaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

RUHSAT SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Okul kantinlerinin ruhsat sorunları ile ilgili de Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Kelleci, “Ruhsat sorunlarımız var. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Önümüzdeki haftalar içinde bu sorunlarımız çözülecek. Ruhsatlar verilmiyor diye okullardaki kantinler kapatılamaz” ifadelerinde bulundu.

PROJEMİZ TÜRKİYE’DE UYGULANDI GAZİANTEP’TE UYGULANMADI

Öğrenci velilerinin okul girişlerine izin verilmediğini ve bu sorunun çözülmesi için proje gerçekleştirerek yetkililerden destek beklediklerini söyleyen Kelleci, “Gaziantep Kantinciler Odası olarak bir proje gerçekleştirdik ve bunu tüm Türkiye’ye duyurmamıza rağmen şehrimizde uygulayamadık. Projemiz de okul önlerinde yoğun olarak biriken öğrenci velileri ile ilgiliydi. Öğrenci velileri okul içine alınmıyor hepsi de gerek okul girişinde gerekse okul çıkışında kapıda beklemek zorunda kalıyor. Biz proje olarak veli tanıtıcı kimlik kartı oluşturulsun ve okul içlerine kadar girilebilsin dedik. Bu projemizi Türkiye genelinde çok sayıda il uygulamaya koydu. Bu konuda da yetkililerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

TANRIÖVER: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Kantinci esnaflarının gerçekleştirmiş olduğu bilgilendirme toplantısına önceki dönem Ak Parti Gaziantep Milletvekili adayı ve bürokrat Muhammed Hakan Tanrıöver de katılarak şu açıklamalarda bulundu, “Birlikte bu memleket için elimizden geleni her zaman yaptığımız gibi yine yapmaya devam edeceğiz. Kantinci esnaflarımızın da sorunları gerekli mercilere taşıyarak hem esnafımızın korunmasını sağlayacağız hem de okullarımızda öğrencilerimizin okul kantinlerinden daha kaliteli hizmet almasını sağlayacağız.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.