Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan, "Vatandaşlarımız değişim istiyor”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçe ilçe, köy köy gezen Kaplan, 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışacağını ifade ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:44
Kaynak: İHA
Kaplan, "Vatandaşlarımız değişim istiyor”

Kaplan: “ Gaziantep’i ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy geziyoruz. Belediye Başkan Adaylarımızın hepsine güvenimiz tam. Gerek Millet İttifakı Adayımız Ejder Demir, gerek ilçe Belediye Başkan Adaylarımız hepsi oldukça donanımlı, şehri ve şehrin ihtiyaçlarını bilen kişiler. Çok güzel bir hava yakaladık. Vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yüksek, vatandaşlarımız değişim istiyor” diye açıklamalarda bulundu.

Seçim atmosferini değerlendiren Kaplan açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Gaziantep’in derman belediyeciliğe ihtiyacı var. Gaziantep’in şehri bilen, şehrin dokusunu bilen, projelerle, mimarilerle şehrin vizyonunu değiştirecek Belediye Başkanlarına ihtiyacı var. Bizim bütün adaylarımız gerekli donanım, vizyon ve bilgiye sahip, şehri bilen, şehri okuyan kişiler. Hepsi ayrı ayrı Gazi şehrimize değer katacak. Bütün Belediye Başkan Adaylarımız gece gündüz demeden çalışıyor, 31 Mart’a kadar da aynı hızla çalışacak. Umuyoruz ki 31 Mart’tan sonra da bu çalışma temposuyla Belediye Başkanı olduklarında da çalışacaklar. Biz ranta değil, insana dayalı hizmet ediyoruz, Belediye Başkanlarımız da aynı şekilde hizmet edecek.

VATANDAŞLARIMIZ DERTLİ

Kaplan, “Gezdiğimiz her ilçede, her köyde, sokakta, girdiğimiz her dükkanda konu aynı; geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı. Hemen hemen her gün esnaf gezimiz oluyor. Girdiğimiz çoğu dükkanda, dükkan sahipleri siftah yapmadan kepenk indirdiklerini söylüyor. Esnaf çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Yolda önümüzü kesen vatandaşlarımız hayat pahalılığından dem vuruyor. Pazarları geziyoruz, pazar esnafı da, alışveriş yapan vatandaş da ağlıyor. Gücümüz artık almaya yetmiyor diyor. Tablo çok vahim.

Köyleri geziyoruz. Köylülerimizle konuşuyoruz. Ekemiyoruz diyorlar. Ekemeyecek duruma geldik diyorlar. Mazot fiyatları, gübre fiyatları, ilaç fiyatlarına yetişemiyoruz diyorlar. Bir çiftçi toprağını ekemeyecek duruma geldiyse, o ülke felaketin eşiğinde demektir.

İŞSİZLİK GAZİANTEP’İN BELİNİ BÜKTÜ

Açıklamalarına devam eden Kaplan, işsizliğin Gaziantep’te tırmandığını ifade ederken, yerel yönetimlerin en büyük amaçlarından birinin de istihdam yaratacak projelere imza atmak olduğunun altını çizdi. Kaplan, “Gaziantep işsizlikte ülkemizde ilk onda. Gaziantep sanayisi de ticareti de ekonomik krizden çok etkilendi. Sürekli fabrikalardan işçiler çıkarılıyor. Bugün baktığımızda Gaziantep’te 40 bin inşaat işçisi işsiz, 53 bin sanayide genç işsiz var. Biz diyoruz ki “Derman Belediyecilik” anlayışı ile iş gücü de sağlayalım. Belediyelerimiz işsizliği önlemek için istihdam odaklı projeler üretsin, vatandaşlarımıza iş imkanı yaratalım” diye konuştu.

SARAYDAN GÖRÜNMEYEN GAZİANTEP

Kaplan açıklamalarına şöyle devam etti: “Saray, Gaziantep’e gelip esnafı, çiftçiyi, emekliyi görsün. Ordan bakınca görülmüyor tabii, ama içinde olunca enkazı görmek kaçınılmaz. Poşet dağıtmakla olmuyor, önemli olan vatandaşın o poşetin içini doldurabilecek bir gelirinin olması. Biz gerek milletvekilleri olarak, gerekse Belediye Başkan Adaylarımız olarak Gaziantep’in, Gaziantep halkının bütün sorunlarını iyi biliyoruz. Bu gidişatı durdurmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız da” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.