Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan’dan 23 Nisan mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşu dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 10:56
Kaynak: İHA
Kaplan’dan 23 Nisan mesajı

Kaplan, mesajında “23 Nisan, bir taraftan Cumhuriyet’imizin temellerinin atılarak egemenliğin ilan edildiği, diğer taraftan da geleceğimizin teminatı çocuklarımıza Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bir bayramdır. 99 sene önce, egemenliği millete veren Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliğini, bağımsız ve özgür yaşama iradesini korumuştur.

99 sene önce olduğu gibi bugün biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, egemenliğin tek adamda değil, millette olması gerektiğini savunarak ve bu konuda mücadele ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye devam ediyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

Kaplan, mesajının devamında Türkiye’de çocuk işçi, çocuk cinayetleri ve çocuk gelinlere dikkat çekerek “Tam anlamıyla Çocuk Bayramını kutlamamız için çocuklarımıza güvenli bir gelecek, güçlü bir ülke bırakmak en temel görevimizdir” dedi.

ÇOCUK İSTİSMARINDA DÜNYADA 3. SIRADAYIZ!

Kaplan, “17 yıllık AKP İktidarında çocuk istismarı korkunç boyutlara ulaştı. 18 yaşın altında 440 bin çocuk doğum yaptı. 25 yaşın altında istismara uğrayarak doğum yapan çocuk sayısı ise 15 bin 937” dedi.

HER 5 ÇOCUKTAN BİRİ ÇALIŞIYOR!

Kaplan, “Ne yazık ki ülkemizde çalışmak zorunda bırakılan çocuk sayısı gün geçtikçe artıyor. TUİK verilerine göre 2017 yılında 15-17 yaş grubundaki çocukların işgücüne katılma oranı yüzde 20.3 düzeyinden 2018 yılında yüzde 21.1’e yükseldi. Buna göre bu yaş aralığındaki her beş çocuktan biri çalışıyor” dedi.

RESMİ KAYITLARA GEÇEN ÇOCUK GELİN RAKAMLARININ 181 BİN!

Kaplan, “Resmi verilere göre Türkiye’nin kanayan yarası olan çocuk gelin sayısı son 4 yılda 181 bin oldu. İliklerimizi donduran bu tablo karşısında sessiz kalmamız mümkün değil” diye ifade etti.

ÇOCUKLARIMIZA HAKETTİKLERİ BAYRAMI YAŞATMAK BOYNUMUZUN BORCU

Kaplan, “ Çocuklarımızı korumak, eğitim olanaklarını geliştirmek, çocuk istismarını önlemek, çocuklarımıza sağlıklı, güvenli yaşam olanakları sunmak en önemli vazifemizdir. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmek zorundayız. Çocuk istismarı, çocuk yaşta evlilik ve çocuk işçilerin olmadığı bir ülke temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasında büyük özveri ve önderliğiyle Cumhuriyet’imizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını şükran, saygı ve minnetle anıyorum”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.