Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeş odalardan ortak meclis toplantısı

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 09:54
Kaynak: İHA
Kardeş odalardan ortak meclis toplantısı

Menemen Ticaret Odası ve Nizip Ticaret Odası düzenlenen ortak meclis toplantısında ticaret odaları arasında işbirliğinin arttırılması ve geliştirilmesinin her iki taraf adına olumlu sonuçlar doğuracağını ifade eden Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, "Kardeş Odamız Menemen Ticaret Odası ile Ortak Meclis Toplantısı için bir araya gelerek odalar arası ilişkilerin geliştirilmesi ve ortaya güzel sonuçların çıkması açısından bu tür organizasyonlar büyük önem taşımaktadır" dedi.

 

Menemen Ticaret Odası ve Nizip Ticaret Odası düzenlenen ortak meclis toplantısında Nizip'in ekonomi ve Nizip Ticaret Odası faaliyetleri hakkında da bilgiler veren NTO Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Nizip nüfusu 2016 yılında 139.300 kişi olup Suriyeli misafirlerimiz ile birlikte 200.000 nüfusa ulaşmaktadır. Ayrıca ilçemiz nüfusu sürekli göç nedeniyle artmaktadır. Nizip doğu ve batı arasında bir köprü ve süspansiyon görevi görmektedir. Genel itibariyle ilçemizin ekonomisi tarım ve tarıma dayalı sanayi ve ticareti üzerine gelişme göstermektedir. Nizip'te geniş alanda ziraatı yapılan Antep fıstığı, zeytin, buğday, arpa ve bağcılık faaliyetleri ilçeyi ekonomik yönden canlı tutmaktadır. Bunun yanında sabun, ofis mobilyaları, makine, tanker ve kazan imalatı, motorlu taşıt oto galerilerinde önemli sektörlerimizdendir. İlçemizde, 3 kısımdan oluşan ve 616 işyerini bünyesinde bulunduran modern küçük sanayi sitesi de mevcuttur. İlçemizde 4.408 adet ticarethane de bulunmaktadır. Odamız, 1962 yılında kurulmuş olup günümüze kadar hizmet kalitesinden ödün vermeden ve sürekli ilerlemeyi ilke edinerek faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 1350 aktif üyesiyle ve 12 Meslek grubuyla ilçemizde bulunan her sektörün kalkınmasına yönelik çalışmalar yapmaktayız. Kardeş Odamız Menemen Ticaret Odası işbirliği ile Ortak Meclis Toplantısı yapmamıza olanak sağlayan Menemen Kaymakamı Sayın Gül ihsan Yiğit'e, Menemen TO Meclis Başkanı Sayın Ali Azgın'a, Meclis üyelerine, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yılmaz Güral'a ve Yönetim Kurulu üyelerine, Genel Sekreter Sayın Gönül Orun 'a ve teşekkür ediyor, sizleri şahsım, Nizip Ticaret Odası ve Nizipliler adına, sevgi ve saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

İZMİR'DEN NİZİP'E İŞ BİRLİĞİ KÖPRÜSÜ

Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral ise "Biz egenin incisi İzmir, İzmir'in kalbi Menemen'den gelen kardeş odayız. Sizlerle beraber olmaktan, ilgi ve alakanızdan dolayı şahsım, makamım, Menemen Ticaret Odası Meclisi ve yönetimi adına çok teşekkür ediyorum. Menemen Ticaret Odası olarak bizlerde bazı faaliyetler de bulunmaktayız. Sizlerin de burada ne kadar faydalı ve verimli işler yaptığınızı gördük. 2002 yılından itibaren Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olduktan sonraki süreçte kurumlarda olumlu yönde büyük bir değişiklik olduğunu görmekteyiz. Bir konuya değinmek istiyorum, yaptığımız işin içeriğinden bahsetmek, bilgi sahibi olmayanları aydınlatmak adına birkaç cümle söylemek gerekiyor; Çocuğun okumasından çocuğun iş edindirmesinden akreditasyondan ve coğrafi işaretlerden ve buna benzer bir sürü iş yapar. Bizlerde cezaevinden tahliyesine az kalan kişilere tahliye olduktan sonra iş bulma imkânı zor olduğu için 60 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Biz bu hükümlü arkadaşları takip ettik ve yaklaşık 24 kişi kendi işini kurdu. Menemen Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak inşaat işçilerine yönelik eğitimler düzenledik ve yaklaşık 3 bin kişiye meslek eğitimi, 2 bin kişiye sağlık bilgisi eğitimi ve 60 kişiye emlak komisyonculuğu eğitimleri verdik. Ben bir kardeş oda olarak Nizip Ticaret Odası yöneticilerine göstermiş olduğu ilgi alakadan samimiyetten ötürü tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

NİZİPLİ İŞ ADAMLARINA MENEMEN'E YATIRIM ÇAĞRISI

İzmir'den Nizip'e selam ve dostluk getirdiklerini belirten Menemen Kaymakamı Gül ihsan Yiğit sözlerini şu şekilde sürdürdü; " Bu selam ve dostluğun çok büyük karşılığını Nizip Ticaret Odası'nda görmekteyiz. İnşallah bu dostluğumuz kalıcı olur ve ticari birlikteliklere karlı işlere devşirilir. Menemen Nizip'e çok benziyor, ancak doğal güzellikleri bakımından biraz farklılıkları bulunmaktadır. Siz değerli işadamlarını Menemen'de iş yapmaya davet ediyoruz. Ancak ben buraya gelirken bazı endişeler yaşıyordum. Güney bölgesindeki acılı günler ve milletlerimizin hallaç pamuğu gibi savrulduğu bu ortamda biz sürekli Gaziantep'in ve Şanlıurfa'nın bu konuda çok etkilendiğini düşünürken, ne Gaziantep'te ne de Şanlıurfa'da böyle bir durum görmedik ve bu bizi çok mutlu etti. Hatta aldığımız bilgilere göre kente gelen muhacirlerin, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunduğunu öğrendik. Avrupalı ülkeler göçmenleri bir külfet olarak kabul ederken biz kapılarımızı açtık, biz onlara bakmayı bir görev olarak kabul ettik ve onlarla soframızı paylaştık. Biz büyük bir milletiz, inşallah bunun mükâfatını hem bu dünyada hem de öbür dünyada göreceğiz. Ben misafirperverliğinizden dolayı herkese çok teşekkür eder saygılarımı sunarım'' dedi.

Konuşmaların ardından Menemen Ticaret Odası üyeleri ve Nizip Ticaret Odası üyeleri iki şehir arasındaki ticari ve yatırım imkânlarını değerlendirdi. Düzenlenen toplantıya Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, Menemen Ticaret Odası Başkanı Ali Azgın, Nizip ve Menemen Ticaret Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri de katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.