Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karma fotoğraf sergisi açıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:40
Kaynak: İHA
Karma fotoğraf sergisi açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bazen bir fotoğrafın binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net verdiğini belirterek, "Geçmişe dair bu şehrin bütün kültürel hafızasını resmeden, tarihini fotoğraflayan kaybettiğimiz değerler, geleceğimizi aydınlatacaktır" dedi.

158 FOTOĞRAF SERGİLENECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Turizm Derneği ve Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) işbirliğiyle hazırlanan "Kentimiz Gaziantep: Kazandıklarımız Kaybettiklerimiz" konulu karma fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, kentin tarihi mekanlarını yansıtan 158 fotoğraf sergilenecek. Sergi, 10 Ocak 2017 tarihine kadar ziyaretçilere açık tutulacak.

Gaziantep Sanat Merkezi'nde düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu ve ailesine, kentin derinliğini yansıtan böylesi önemli bir sergiyi açtığı için teşekkür etti.

SERGİDE BÜYÜK BİR ÖĞRETİCİLİK VAR

Başkan Şahin, "Gaziantep, bir tarih, kültür ve medeniyet şehridir. İnsanın hafızası nasıl önemliyse kentin hafızası da bir o kadar önemlidir. Şehrin hafızasını geçmişten geleceğe taşımak için açılan bu sergi bir köprü görevi görüyor. Sergilenecek fotoğraflar, bizlere kentimizin derinliğini, medeniyetini gösterecek. Bazen bir fotoğraf binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net ve kısa bir biçimde verir. Geçmişe dair bu şehrin bütün kültürel hafızasını resmeden, tarihini fotoğraflayan kaybettiğimiz değerler, geleceğimizi aydınlatacaktır. Bu şehrin tarihine, medeniyetine ve kültürüne uygun gelecek imarı açısından bu sergide büyük bir öğreticilik var. Ben ve arkadaşlarım, aydınların, bilim insanlarının ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yol göstericiliğiyle şehrimizi geleceğe taşıyacağız, onları ilham kayrağı olarak alacağız" dedi.

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu ise, serginin açılmasına destek veren Başkan Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, Başkan Şahin, Severoğlu ve katılımcılar sergiyi gezdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.