Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistanlı gazeteciler GGC’yi ziyaret etti

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve beraberindeki Kazakistanlı gazeteciler Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan'ın ev sahipliğinde Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:11
Kaynak: İHA
Kazakistanlı gazeteciler GGC’yi ziyaret etti

KARDEŞ ÜLKE GAZETECİLERİ BULUŞTU

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen, bir grup Kazak gazeteci ile birlikte Gaziantep ve Türk basını hakkında bilgi almak ve iki ülke gazetecileri arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla Gaziantep'e geldi. Kazak gazeteciler ilk olarak Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti. GGC Başkanı İbrahim Ay ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen heyet üyeleri Gaziantep ve Türk basını hakkında bilgiler aldı.

ORTAK ÇALIŞMALAR YAPABİLİRİZ

Gaziantep basını hakkında bilgi veren GGC Başkanı Ay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Gaziantep her yönden zengin bir şehir. Sizleri Gaziantep'te ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Kazakistan'daki gazeteciler ile ilişkileri daha da geliştirmek için adımlar atabiliriz. Meslektaşlarımızla bugün kısa bir Gaziantep turu yapacağız. Umarım Gaziantep'i severler. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GAZİANTEP'TE OLMAKTAN MUTLUYUZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul toplantısında 3. kez GGC başkanlığına seçilen Başkan İbrahim Ay'ı tebrik eden Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziye Joyamergen de, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Öncelikle bizleri çok güzel bir şekilde karşılayan Başkan İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Gaziantep'te olmak ve Gaziantepli meslektaşlarımızla bir arada bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Vakfımızın temel amaçlarından birisi, Türk dili konuşulan ülkelerdeki gazeteciler arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek ve ortak çalışmalar yapmaktır. Gaziantepli meslektaşlarımızla da ortak projelerde bir araya gelmekten mutluluk duyarız" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Ziyaretlerin ardından her iki başkan birbirlerine bölgelerine has hediyeler sundu. Heyet üyeleri daha sonra kentte yayın yapan gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile tarihi yerleri ziyaret etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.