Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KETEM 5 bin kadını bilinçlendirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ile yürüttüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nde (KETEM) son bir yılda yaklaşık 5 bin kadını bilinçlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 01:37
Kaynak: İHA
KETEM 5 bin kadını bilinçlendirdi

“Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı” münasebetiyle ‘bilinçlendirme’ etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” ve “Sakın Geç Kalma Erken Gel” sloganı ile meme kanserine sağlığına dikkati çekiyor. Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, önceki gün Şahinbey Karataş Spor Salonu’nda oynanan Gaziantep Basketbol takımı ile Capo D’Orlando takımı FIBA Şampiyonlar Ligi maçı için gelen taraftarlara ‘pembe kurdele ile bilgilendirme broşürü’ dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi; kurduğu KETEM merkezinin yanı sıra gezici mobil araçlarla da vatandaşları meme kanserine karşı hem uyarıyor hem de bilgilendiriyor. Son 9 ayda mobil araç ile ortalama 575 kişiyi bilgilendiren KETEM yetkilileri, yine son 9 ayda merkezde ise yaklaşık 3 bin 500 kişiyi bilgilendirdi.

Yetkililer; meme kanserinin ihmale gelmeyeceğini ve kadınların yarım saatlerini ayırarak bu sağlık hizmetinden faydalanmaları konusunda uyarıda bulundular.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.