Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kileci’den ihracat değerlendirmesi

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:10
Kaynak: İHA
Kileci’den ihracat değerlendirmesi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Şubat ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyunun bilgisine sundu. Yaşanan deprem afetinin hayatı derinden etkilediği Bölgede Şubat ayı ihracatı 604 Milyon 548 Bin dolar olarak gerçekleşti. Güneydoğu’nun lokomotif şehri Gaziantep’in ihracatı ise Şubat’ta 520 Milyon 773 Bin dolar oldu. 

Yaşanan afeti değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci; “2023 yılına dair umutlarımız ve beklentilerimiz oldukça büyüktü. Seneye çok büyük umutlar ve beklentiler ile başlamıştık. Ancak 6 Şubat’ta hiç yaşamak istemediğimiz bir olay yaşandı ve 11 ilimizi etkileyen 2 büyük depremde binlerce insanımızı kaybettik. Hayatımızı kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa, yakınlarına sabır diliyoruz. Kaybettiğimiz canlar için ülke olarak yastayız. Önümüzdeki süreçte Devletimizle birlikte yaraları sarmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Ülkemizin tamamı bölgemiz için seferber oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanımız Sn. Mustafa Gültepe ve beraberindeki heyetle deprem bölgesindeki illerimizi ziyaret ettik. Önümüzdeki dönemde bölgenin yeniden inşası için elimizden ne gelir ne yapılabilir bunları masaya yatırdık.  İhracatçılarımızla sürekli temas halindeyiz. Barınma sorununu bir an önce çözmek istiyoruz. Bunun yanında İskenderun Limanı’nda ihracatçılarımızın zarar gören malları var. Bunlar için de yetkililerin bir an önce adım atmasını bekliyoruz. Yeniden ayağa kalkmak isteyen üyelerimizin ihtiyacı olan finansmana erişimi için de finansman kaynaklarının oluşturulmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şubat ayında GAİB'e bağlı diğer illerden yapılan ihracata bakıldığı zaman ise; Mardin'den 57,5 milyon dolar, Kahramanmaraş'tan 51,7 milyon dolar, Diyarbakır'dan 26,1 milyon dolar, Malatya'dan 17,3 milyon dolar, Şanlıurfa'dan 13,1 milyon dolar, Adıyaman'dan 6,8 milyon dolar, Kilis'ten 6,1 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiği açıklandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.