Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış aylarının dostu bitki çayları

Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte bitkisel çaylara da talepler artmaya başladı. Şifalı kış çayının hastalıklara karşı faydalı olduğunu dile getiren aktarcılar çeşitli bitki çayları ile tezgahlarını süsledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:17
Kaynak: İHA
Kış aylarının dostu bitki çayları

ŞAMPİYONLUK IHLAMUR DA

Elmacı Pazar’ı esnafları en çok talebin ıhlamur çiçeğine olduğunu belirterek , “ Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların da kış bitkilerine ilgisi arttı. Papatya, çin çayı, hatmi çiçeği, ıhlamur, zahter, bal başı yayla çayı, alanya çayı tezgahlarımızda yerini aldı. Fakat şuan da en çok talep ıhlamur çiçeğinde, onunda kilosunu 150 TL den satışa sunuyoruz. Şuan da satışlarımız normal, fakat kış ayının gelmesi ile satışların artacağını düşünüyoruz” dedi.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kış çaylarının özellikle hastalıklara yakalanmadan önce içilmesini tavsiye eden aktarcılar kış çayları hakkında ise, “Kış çaylarının faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara kolay yakalanmayı engeller. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca bu hastalıklara yakalanmadan önce belli aralıklarla hazırlanıp içilirse bu hastalıklara karşı vücudu korur. Karın ağrısına özellikle bağırsaklarda oluşan ağrılara iyi gelir. Burun akıntısını azaltır. Balgam söktürür. Öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir. Göğüs ağrısını da engeller. Aynı zamanda astıma iyi gelen kış çayı nefes darlığını da giderir. Romatizma gibi kemik ağrılarına iyi gelir. Ağrı kesici özelliği vardır. Bronşite iyi gelir yani bitki çayları her derde deva, hastalığa şifadır” diye konuştu.

 

BERNA TORUN – ÖZEL HABER

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.