Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış spor okullarında ilk düdük çaldı

Şehitkamil Belediyesi Kış Spor Okullarında eğitim faaliyetleri 7 farklı branşta yüzlerce sporcu öğrencinin katılımıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 13:41
Kaynak: İHA
Kış spor okullarında ilk düdük çaldı

Temel başlangıç seviyesi ve 2. kademe eğitimlerle eğitim-öğretim yılı boyunca faaliyetlerin büyük bir hızla süreceği spor okullarında eğitsel oyunlara ve değerler eğitimlerine de yer verilecek.

30 Eylül 2017 tarihinde 1. etap kayıt kabul sürecinin tamamlandığı Şehitkamil Belediyesi 2017-2018 Kış Spor Okullarına sporcu velileri ve sporcu öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Basketbol, badminton, futbol, temel cimnastik, satranç ve yüzme branşları ile sportif beceri koordinasyon parkurları ve geleneksel çocuk oyunları etkinliklerin yer aldığı ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesinde tüm kayıt kontenjanları yaz spor okullarında olduğu gibi kısa sürede doldu. Sporcu öğrencilerin okul saatleri gözetilerek planlanan eğitim takviminde hafta içi sabah ve akşam, hafta sonları ise gün boyunca farklı saat ve seans seçeneklerinin oluşturulduğu kış spor okullarında çok yönlü eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmeye devam edecek.

SPORTİF BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ ADINA SÜREKLİ EĞİTİM ŞART

2017-2018 kış dönemi spor okulu faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerin spor yapmaya en fazla zaman ayırdıkları yaz aylarında elde ettikleri becerilerin ve teknik, taktik kazanımların geliştirilebilmesi adına sürekli eğitimin şart olduğunu ifade etti. Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Her yıl farklı yaş gruplarında binlerce öğrencimize uzman antrenörlerimiz kontrolünde branşı özgü eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler neticesinde birçok sporcumuz, yoluna müsabık takımların altyapılarında devam ediyor. Sporcularımız eğitim faaliyetleri sonrasında teknik ve taktik anlamdaki kazanımlarını ve elde etikleri spor kültürünü geliştirebilmeleri adına çok çalışmaları şart. Bu nedenle tüm sporcu öğrencilerimize nitelikli şartlarda spor yapabilecekleri sportif tesislerimizin kapılarını yıl boyu açıyoruz. 2017-2018 Kış Spor Okullarımızda en az yaz tatili döneminde olduğu kadar değerli velilerimizden ve öğrencilerimizden büyük ilgi gördü. Her zaman ifade ettiğimiz gibi amacımız; sağlıklı ve bir o kadar da topluma yararlı bireyler yetiştirebilmek. Bu nedenle fiziksel çalışmalara verdiğimiz önem kadar, sporcularımızın manevi anlamda gelişimlerine büyük önem veriyoruz. Eğitim faaliyetleri içerisinde yer alan milli ve manevi değerler eğitimleri, adabı muaşeret kuralları eğitimleri çocuklarımızın sosyal gelişimine de fayda sağlıyor. Sporla ilgilenen sağlıklı ve zinde adımlar atan tüm sporcu öğrencilerimizi kutluyorum.”

SPOR OKULLARINA İLGİ ARTTI

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 4 mevsim esasına göre yürütülen spor okullarına ilgi her geçen yıl artıyor. Sürdürebilir spor alışkanlığının artmasına yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi, bu konuda sporcu velilerinin de takdirini kazanıyor. Farklı branşlarda kış spor okulu eğitimlerden faydalanan sporcuların velileri, yaptıkları değerlendirmelerle spor okullarının yıl boyu devam ediyor olmasının çocuklarının fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük fayda sağladığını dile getirdi. Veliler, uzun süreli çalışmalar neticesinde kazandırılan sportif alışkanların çocukların hayata daha renkli ve daha pozitif bakmalarına olanak sağladığını vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.