Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap Fuarı'nı 125 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Vakfı işbirliğiyle bu yıl 4'üncüsü organize edilen "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri"ne Gaziantepliler akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2018 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:14
Kaynak: İHA
Kitap Fuarı'nı 125 bin kişi ziyaret etti

70 edebiyatçı, 250 yayınevi ve 50 bin çeşit kitap, Gazi şehirle buluştu. 28 Nisan-05 Mayıs 2018 tarihlerinde açık tutulan kitap fuarını, 125 bin kişi ziyaret etti.

Bir hafta boyunca kitapseverlerin adresi olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Meydan, kitap ve kültür günleriyle kitaplara doydu. Önceki yıllara göre olağanüstü bir ilgiyle karşılanan etkinlik, "Gaziantep Kitapla Buluşuyor" temasıyla kitapseverlerle doldu taştı.

İnsan odaklı sosyal belediyecilikte önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, kültürel belediyecilikte de iddialı olduğunu gösterdi. "İnsan Okur" sloganıyla kitapseverleri, dördüncü kez kitapla kaynaştıran Büyükşehir, Türkiye'nin çeşitli bölgesinden gelen edebiyatçıları hem sevenleriyle buluşturdu, hem de kentin tanıtımına katkı sundu.

"Kitap, Medeniyetimizin Kapısıdır" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kitap okumanın, bilginin ve araştırmanın gücüne inandı, Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri'nin açılışından sonra da fuarın üzerinden elini çekmedi. Yoğun çalışma temposu arasında fırsat buldukça kitap fuarını gezdi, stantları tek tek dolaştı, yazarlarla ayaküstü sohbet etti. Okur severlerin ve yazarların memnun ayrıldığı etkinlik, kitap okuma alışkanlığın yeni nesle aşılanmasına dönük amacına ulaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 5'inci Gaziantep Kitap ve Kültür Günlerine yönelik çalışmalarına şimdiden başladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.