Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli'nde Gaziantep rüzgarı

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu tarafından Kocaeli'nde düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri coşkulu başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 00:29
Kaynak: İHA
Kocaeli'nde Gaziantep rüzgarı

Kocaeli'nde yaşayanların büyük ilgi gösterdiği tanıtım günlerinde, Gaziantep yöresinin lezzetleri ve ürünleri Kocaelililerle buluştu.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde Gaziantep Dernekler Federasyonu ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri gerçekleşen fuarda Gaziantep'e özgü ne varsa

adeta Kocaeli'ne taşındı.23 Eylül'e kadar devam edecek olan Gaziantep Tanıtım Günlerinde Gaziantep'e özgü baklava, fıstık, baharat çeşitleri ve el sanatları gibi ürünlerden oluşan stantlar açıldı. Kocaelili vatandaşlar Gaziantep yöresine ait ürünleri hem tanıma hem de tatma fırsatı buldu.

Gaziantep Dernekler Federasyonu Hasan Özaygut ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılışına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, ve Kocaeli Gaziantepliler Dernek Başkanı Ahmet Fevzi Öner'le birlikte kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da bir gösteri yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Kocaeli ülkemizin tüm zenginliklerini içerisinde barındıran bir şehir. Kocaeli böyle bir şehir. Türkiye'nin bütün renklerinin buluştuğu, bütün tatlarının bir araya geldiği en zengin şehirlerinden birisidir. Burası Gaziantep, burası İzmir, burası Urfa, burası Konya'dır. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz, kıymetini bilelim" diye konuştu.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da Gaziantep Tanıtım Günlerinin açılışında bir konuşma yaptı. Vali Aksoy, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çektiği konuşmasında şöyle dedi: "Kocaeli bir sanayi şehri. Ancak bu tür sanatsal ve kültürel etkinlikler de kente önemli canlılık katmaktadır. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz."

Açılışın ardından Vali Hüseyin Aksoy ve Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu protokol üyeleri ile birlikte etkinliğe katılan stantları gezdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.