Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer, “Her vatandaş bir gün engelli olabilir”

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu sözcüsü Nejat Koçer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 05:34
Kaynak: İHA
Koçer, “Her vatandaş bir gün engelli olabilir”

Koçer, “Engelli bireyleri anlamak, sorunlarına çözüm üretmek için bir fırsat, toplumda farkındalık oluşması için bir vesile olan 3 Aralık Dünya Engelliler günü, engellilerle empati kurmaya imkan sunan önemli bir gündür. Her vatandaşımızın, birgün engelli olabileceği gerçeğiyle yaşaması, hem toplumun hem de engellilerin kendilerini farklı hissetmeden yaşayabilmeleri için gayret göstermesi bir vatandaşlık ve insanlık görevidir.

Engelliler için yapılan kanun ve düzenlemeler ile onlara yapılan pozitif ayrımcılık hayatın her alanında olmalarına imkan sağlamakta bilimden sanata, spordan ticarete kadar önemli başarılar elde etmelerine imkan sağlamaktadır.

Özel eğitim desteği, engelli aylığı, evde bakım hizmeti ve aylığı, vergi muafiyetleri, yatırım ve üretim destekleri gibi imkanlar engellilerin topluma ve iş hayatına katılımını teşvik ederek sosyal problemlerinin çözümüne katkı sunmaktadır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün öncelikle zihinlerdeki engellerin ortadan kalkmasına vesile olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımız bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.