Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer'den görmeyenlere tam destek

Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şubesi tarafından, "Görme Engelli Eğitiminde Bireysel Farklılıklar ve Az Gören Eğitiminde Teknoloji ve Davranış Eğitimi ile İşlevsellik Artırımı" konulu panel düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 06:11
Kaynak: İHA
Koçer'den görmeyenlere tam destek

Şehitkamil Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Görme Engelli Eğitiminde Bireysel Farklılıklar ve Az Gören Eğitiminde Teknoloji ve Davranış Eğitimi ile İşlevsellik Artırımı" paneline AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı. Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Nuran Özgül ile Gaziantep Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra okullarda ki rehber öğretmenlerde katıldı.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"                

Milletvekili Nejat Koçer, panelde yaptığı konuşmada, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şubesinin açılışından bu yana çalışmalarını takip ettiğini belirterek, "Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Derneğin açılışında ve daha sonraki süreçte eşim ve kızım çalışmalarda yer aldılar, almaya da devam ediyorlar. Sosyal açıdan böylesine önemli bir çalışmada yer almak gerçekten onur verici. Bu derneği önemsiyoruz. Her zaman yanınızda olduğumu, her konuda bana ulaşabileceğinizi belirtmek istiyorum. Yapacağınız her türlü projeye destek olacağız. TBMM'de yasal anlamda yapılması gereken düzenlemelerde de sizlerin temsilcisi olarak görev almaktan mutluluk duyarım" diye konuştu.

SOSYAL DESTEKLER ÇOK ARTTI

AK Parti hükümetleri döneminde sosyal desteklerde büyük artış olduğunu da kaydeden Koçer, şöyle devam etti: "AK Parti döneminde sosyal projelere çok büyük destekler verildi ve verilmeye de devam etmektedir. Gaziantep'te desteklediğimiz kişi sayısı 16 bin civarındadır. Sosyal bir anlayışla maddi ve manevi desteklerimiz devam edecektir. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'i de anmadan geçemeyeceğiz. Belediyede Engelliler Daire Başkanlığını kurdu, çok önemli projelere imza attı. Her etkinliğinizde yanınızda olmaya devam edeceğim. Sizlerle birlikte yürümeye söz veriyorum. Her konuda bana ulaşabilirsiniz. Az gören, çok gören değil, gönülden gören, gönül gözü açık insanlarla birlikte olmaktan mutluluk duydum." Panelin açılışında, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve eşi Füsun Koçer'e derneğin kuruluşundan yapılan çalışmalara verdikleri destekten dolayı, diğer katılımcılara da derneğe ve etkinliğe verdikleri desteklerden dolayı birer teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ayşen Topalkara, "Çocukluk Çağında Az Görene Yaklaşım", Prof. Dr. Kıvanç Güngör, "Tarama Raporu Sonuçları", Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül, "Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uyaran Zenginliğinin Göz Gelişimine Etkisi", Psikoloji 4. Sınıf Öğrencisi Yasemin Bankit, "Eğitim Hayatındaki Deneyim Paylaşımı ve Uygun Öğretmen Tutumları" konularında birer sunum yaptılar.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.