Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOÇER'DEN GSO-MEM'E ÖVGÜ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nin (GSO-MEM), etkin kullanılmasıyla Gaziantep'in inovasyon ve tasarım merkezi olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:31
Kaynak: İHA
KOÇER'DEN GSO-MEM'E ÖVGÜ

Koçer, Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 11 bin metrekare alan üzerinde kurulan GSOMEM'i ziyaret ederek, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi'den bilgi aldı.

Merkezi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Koçer, "Türkiye'nin en büyük mesleki eğitim merkezinin Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından kurulmasından ayrıca çok büyük mutluluk duydum. Burasının etkin kullanılmasıyla Gaziantep, Türkiye'nin inovasyon ve tasarım merkezi olacak. Son yıllarda yenilikçi üretim gelişmeye başladı. Türkiye'nin yenilikçi üretim merkezi Gaziantep'tir" dedi.

Kalifiye ve eğitimli istihdamın önemine vurgu yapan Koçer, "Bunu öteden beri söylüyoruz. Sanayi bölgesindeki birçok sanayicimize sorsak kalifiye işçi bulamadığını söylüyor. Sanayicilerimizin kalifiye elaman ihtiyacını karşılaması anlamında bu merkezin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Merkezin kurulmasında emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Merkezin fiziki yapısı ve meslek atölyelerinin Türkiye'deki örneklerinden çok farklı olduğunu ifade eden Koçer, "Gezip gördüğüm diğer merkezlerden çok daha iyi durumda. Burada kentimiz ve ülkemiz için çok önemli etkinlikler yapılabilir. Gaziantep sanayisine yakışır bir tesis olmuş. Bundan sonraki süreçte merkezde yapılacak etkinlikleri yakından takip edecek ve milletvekili olarak elimden gelen desteği yapacağım. Gaziantep'imize bölgemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bütün sanayicilere merkezi etkin olarak kullanmaları çağrısında bulunan Koçer konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Sanayicilerimiz burayı gelip gezsinler ve bilgi alsınlar. Burada sanayicilerimiz kendi fabrikaları için özel eğitim kursu açabilirler. Bu eğitim işbaşı eğitim programı veya kendilerinin belirlediği bir eğitim olabilir. Burasını etkin olarak kullanabilirsek Gaziantep sanayisi çok daha yukarı seviyeye çıkmış olacak. Devir şuanda endüstri.4.0 devri. Endüstri 4.0'ın temelinde bilim, bilişim ve eğitim var. Eğer biz eğitimi ön plana çıkartırsak, insanlarımızı eğitirsek, Gaziantep zaten Anadolu'nun parlayan yıldızı, bir marka şehir. Sanayisi ön planda, ihracatta 5'nci, markalaşmada 6'ıncı, coğrafi işaret tescilinde Türkiye'de 1'nci olan bir şehir. Böyle bir şehre de böyle bir eğitim merkezi yakışırdı. Emeği geçenleri kutluyorum."

Ziyarette, GSO yönetim kurulu üyeleri Ferhan Sağım, Ercan Sayın ile Genel Sekreter Kürşat Göncü de hazır bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.