Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köksan'ın gururlandıran yükselişi

Köksan Pet ve Plastik Sanayi, Anadolu'nun en büyük 500 şirketi araştırmasında, listeye 21. sıradan girerek büyük bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:45
Kaynak: İHA
Köksan'ın gururlandıran yükselişi

Ekonomist Dergisi tarafından 2017 yılı verileri baz alınarak gerçekleştirilen Anadolu 500 araştırmasında en büyük sürprizlerden birini Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Köksan Pet ve Plastik Sanayi yaptı. Köksan, Anadolu'nun en büyük 21. firması olma başarısını göstererek listedeki yerini daha da yukarıya çıkardı.

YARIM ASIRLIK FİRMA

Temelleri 50 yıl önce Asım Kökoğlu tarafından atılan Köksan, ağırlıklı olarak su ve gazlı-gazsız içecek üreticilerine yönelik ambalaj üretimi yapıyor. Sakarya Hendek'de de üretim tesisi bulunan Köksan, üretiminin yarısını ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 80'in üzerinde ülkeye ihraç ediyor. Dev firmaların tedarikçisi olan Köksan Pet ve Plastik Sanayi, Nestle, Coca Cola, Pepsi, Danone, Sab Miller gibi birçok dev gıda firmasının onaylı tedarikçisi konumunda bulunuyor.

GAZİANTEP'İN GURURU

Köksan Pet ve Plastik Sanayi'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kökoğlu, Ekonomist Dergisi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını değerlendirirken, "Köksan olarak, daha iyi bir geleceğin daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu büyüme politikamızın sonucu olarak Ekonomist Dergisi tarafından yapılan Anadolu'nun en büyük 500 firması arasındaki yerimizi 21. sıraya çıkardık. Gaziantep ve ülkemiz adına mutluyuz, gururluyuz. Ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda da yatırımlarımıza ara vermeden devam etmeyi planlıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.