Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kolej mezunları yarım asır sonra yeniden buluştu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'ndan 51 yıl önce mezun olanlar, onurlarına düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:56
Kaynak: İHA
Kolej mezunları yarım asır sonra yeniden buluştu

GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy tarafından düzenlenen kahvaltıda, okulun ilk mezunları bir araya geldi. Türkiye’nin eğitim alanındaki en önemli kalesi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kuruluşunun 54. yılı kutlama etkinliklerle kapsamında bir araya gelen 1965-1966 eğitim-öğretim dönemi mezunları, birbirleriyle hasret giderdi. Yıllar sonra buluşan mezunlar, birbirleri ile uzun uzun sohbet ederek, geçmişi yad etti.
Eski arkadaşları ile ilk kez görüştüler
Okul mezunları ise 51 yıl önce sıralarını paylaştıkları arkadaşları ile bu kez aynı yemek masasının etrafında oturdu. Yarım asır öncesinde çok yakın ilişkiler kurdukları arkadaşlarının yıllardır sesini bile duymadıklarını belirten mezunlar, onlarca yıl sonra arkadaşları ile görüşebilmenin büyük heyecanını yaşadı. Mutlulukları gözlerinden okunan mezunlar, "Bizler 51 yıl önce okulumuzdan mezun olup ayıldık. Birçoğumuz bir birimizi bir daha görmedik. Bugün 51 yıl önceki heyecan ve coşkuyu yaşıyoruz. Gaziantep Kolej Vakfı her geçen gün gelişip büyümüş ve bu gün Türkiye’nin en saygın eğitim kurumlarındaki yerini almış durumda. Okulumuzla bağımızı bundan sonra da sürdürecek okulumuzun ve Gaziantep’in gelişmesi ve kalkınması için üzerimize düşenleri yapacağız” diye konuştu.
Büyük mutluluk yaşadı
Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, okulun ilk mezunları görünce çok mutlu olduğunu belirterek, "GKV Özel Okulları bugün 54. yılında yaşayan bir tarih. Bu yarım asırlık süreç içerisinde binlerce öğrencimiz en iyi koşullarda geleceğe hazırlanarak okullarımızdan mezunu oldu. 51 yıl sonra ilk mezunlarımızı yeniden bir arada görmek bizleri çok mutlu etti. Kurumlarımız mezunlarıyla daha önceden olduğu gibi ilişkilerini önümüzdeki süreçte de sürdürmeye devam edecektir. Bugün kurumlarımız bünyesinde mezunlarımızın eğitimci olarak görev alması da bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Gaziantep Kolej Vakfı çatısı altında bugün ilk mezunlarını ağırlıyoruz. Aradan geçen yarım asırlık sürenin sonunda bir araya gelmek ve geçmişle günümüzü karşılaştırmak çok güzel bir duygu. Gaziantep Kolej Vakfı tamamen eğitim odaklı bir kurum olup bu kentin ve Gazianteplilerin ortak eseridir. Kurulduğu günden bu yana ilkelerinden ve hedeflerinden taviz vermeden 54.yıla ulaşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları aynı ilke ve hedeflerini bundan sonraki süreçte de sürdürecektir. 1963 yılında eski bir Antep evinde başlayan eğitim serüveni bugün Türkiye’nin en modern ve teknolojik donanıma sahip eğitim kampüsüyle devam etmektedir. Eğitim alanında ki yatırımlarımız önümüzdeki süreçte de sürecektir" dedi.
"GKV ailesi mezunlarıyla, öğrenci ve velileriyle bir bütündür"
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar da kurumla mezunlarını buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Mezunlarla iletişim kurmak için okul bünyesinde Mezunlar Ofisi kurduklarını hatırlatan Taşlıyar, bütün mezunlara ulaşılarak irtibat kurulduğunu da müjdeleyerek, "Bugün kurumlarımızın ilk mezunlarını 51 yıl sonra aramızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mezunlarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Öğretmen olarak mezun olan birçok mezunumuz bu gün GKV ailesi bünyesinde görevlerini sürdürmekte ve eğitime hizmet etmektedirler. Bu güzel organizasyon için GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nüket Ersoy ve Celal Ersoy’a teşekkür ediyorum” dedi.
Tarihi buluşmada mezunlara 51 yıl önce hazırlanan okul yıllıkları ve çeşitli hediyeler de verildi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.