Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtar Çakın'ın sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Kurtar Çakın'ın, Sanko Sanat Galerisi'nde 19 Temmuz'da açtığı, "Kurtar Çakın'ın Objektifinden 45'inci Yılında Kıbrıs" temalı 5'inci fotoğraf sergisi, 19 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2019 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:35
Kaynak: İHA
Kurtar Çakın'ın sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Muratağa, Sandallar ve Atlılar katliamlarını çektiği fotoğraflarla dünyaya ilk duyuran gazeteci Kurtar Çakın'ın, Sanko Sanat Galerisi'nde 19 Temmuz'da açtığı, "Kurtar Çakın'ın Objektifinden 45'inci Yılında Kıbrıs" temalı 5'inci fotoğraf sergisi, 19 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

Çakın, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. Yıldönümünde açtığı serginin kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, "Kahraman Türk Ordusu'nun 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nda iki aya yakın bir süre görev yaptım. Bu anlamlı günü 54 fotoğrafımla unutturmamak için sergiyi açtım" dedi.

Kıbrıs'ın önemini genç nesillere anlatmak, topluma unutturmamak gerektiğini kaydeden Çakın, "Kıbrıs'ı unutturmamız gerekir. Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde yaşanan katliamın fotoğraflarına yer verdiğim sergi, bugünlere kolayına gelinmediğinin belgesidir" diye konuştu.

Çakın'ın Sanko Sanat Galerisi'nde, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünden bir gün önce, 19 Temmuz'da açtığı fotoğraf sergisi, 19 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.